Sport
TOTALNI ZAOKRET

Červar će voditi Hrvatsku do “sljedeće prilike”
Objavljeno 14. veljače, 2018.

Obrat u hrvatskom rukometu. Lino Červar još za vrijeme Europskog prvenstva kada je bilo jasno kako Hrvatska neće igrati u polufinalu slao je “signale” kako ne namjerava više biti izbornik odnosno da je spreman pomoći hrvatskom rukometu, ali u nekoj drugoj ulozi. Lino Červar tada je najavljivao kako će se malo odmoriti pa da će potom razmisliti. Očito je dobro razmislio do zasjedanja 14. sjednice Upravnog odbora na kojoj je obrazložio izvješće nakon nastupa na Europskom prvenstvu. Njegovo izvješće u cijelosti je prihvaćeno te je Lini Červaru ponuđena mogućnost nastavka suradnje do opoziva iste, unatoč isteku ugovora 31. ožujka. U HRS-u su takvu odluku obrazložili kako će vrlo brzo doći akcije koje su pred hrvatskom rukometnom reprezentacijom. Hrvatska će u travnju igrati dvije prijateljske utakmice protiv Švedske, u lipnju Hrvatska protiv Crne Gore igra kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a nakon toga slijede Mediteranske igre u španjolskoj Tarragoni.

- Upravni odbor HRS-a donio je odluku da se zbog kratkog roka do prvih reprezentativnih akcija, već 2. travnja kada je turnir u Švedskoj nastavi suradnja s Linom Červarom. Za taj turnir moramo barem dvadesetak dana ranije obavijestiti klubove koje ćemo igrače pozvati i stvoriti sve predradnje. Također, u lipnju nas čeka kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, te ovo ljeto i Mediteranske igre i procijenili smo da ponudimo Lini Červaru nastavak suradnje i nakon isteka ugovora sve do opoziva, objasnio je Tomislav Grahovac nakon sjednice Upravnog odbora.

Što konkretno znači do opoziva. Lino Červar očito će voditi Hrvatsku u važnim kvalifikacijskim susretima s Crnom Gorom u prvoj polovini lipnja. No, ostaje li mogućnost da u međuvremenu, kako je to neslužbeno najavljivano, Hrvatski rukometni savez ipak raspiše natječaj za izbornika i dođe do promjene na njegovom mjestu. Čini se da je do promjene razmišljanja došlo i kod Červara. Različito od onoga što je tvrdio nakon završetka EP-a, Červar je sada spreman za nastavak suradnje.

- Nakon podnesenog izvješća pred članovima Upravnog odbora, spreman sam kao izbornik voditi hrvatsku mušku seniorsku rukometnu reprezentaciju u sljedećim akcijama i nastaviti započeti rad’, rekao je izbornik Lino Červar, koji će u rujnu ove godine proslaviti 68. rođendan. K.L.

Najčitanije iz rubrike