Sport
RK NEXE

Europa će dati odgovor
Objavljeno 15. veljače, 2018.

Godinama smo gledali kako u bjeloruskom Brestu raste rukometni projekt obitelji Meškov. Imali smo priliku gledati njihov rast i kroz SEHA-Gazprom ligu, čiji su sudionici već šestu godinu (izostali su samo premijerne sezone nap.a.). Dojam je bio da taj razvoj teče i malo sporije od očekivanoga, uostalom u Ligi prvaka to je još uvijek momčad koja se ne može upustiti u borbu s najboljima. Ipak, u SEHA-Gazprom ligi oni su sada već stalni sudionici Final foura. Bit će tamo i ove godine. Našice im je na tom putu bila samo usputna stanica. Dok Meškov raste ili već predstavlja konstantu u samom vrhu, NEXE je ove godine u regionalnoj ligi zabilježio korak unatrag. Usporedbe radi, prošle je sezone NEXE svladao Meškov u Našicama. Ove je godine u Našice stigla “bjeloruska zima”. Bilo je “minus 10” (19:29).

- Meškov nas je shvatio vrlo ozbiljno i rezultat toga je ovaj konačni rezultat, a nas je na vrijeme spustio na zemlju - rekao je trener NEXE-a Hrvoje Horvat nakon susreta.

Dojam je da su glave igrača NEXE-a bile negdje između Goppingena i finskog Cocksa. Igra domaćih bila je prilično troma, kako “na nogama” tako i u protočnosti lopte.

- Imali smo u tri dana dvije utakmice sa slično kvalitetnim suparnicima. Ostavila je traga i ona utakmica u Njemačkoj, ali zasluge takvoj našoj igri ima i Meškov koji je kvalitetna momčad. Odigrali su gosti doista fantastičnu utakmicu, a imali su i sjajnog Pešića. Ako se ne varam, imao je deset obrana u nizu - pričao je Horvat “zamjerivši” nakon utakmice reprezentativnom vrataru na sjajnom učinku.

Vratari su, inače, bili jedina svijetla točka u redovima NEXE-a. Kristian Pilipović, a poslije njega i Perica Lelić. Sada već brane dobro u kontinuitetu, što je ohrabrujuće uoči nedjeljnog susreta s finskim Cocksom, koji će dati jasan odgovor o kvaliteti našičkog sastava. I ne samo predstojeća utakmica. Dojam je u skupini s favoritom Goppingenom, finskim predstavnikom i nominalno trećom slovenskom momčadi kako NEXE ima sve argumente za upuštanje u borbu za drugi krug, unatoč slabijoj SEHA sezoni. Orijentacija i kompletna koncentracija očito je sada na Kupu EHF-a. S njim se, nećemo reći “spašava” sezona jer ona je “spašena” samim plasmanom u skupine, nego se prije svega pokazuje koliko sadašnji NEXE ima kapaciteta za ubuduće. Jer, Meškov već sada bježi brzinom svjetlosti, a ne tako davno gubili su u Našicama.

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike