Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

U Gradskom vrtu gosti se lijepo goste
Objavljeno 15. veljače, 2018.

Nikako da se košarkaši Vrijednosnica Osijek odmaknu od opasne zone HT Premijer lige. Istina, od mjesta koje vodi u niži stupanj do onog u doigravanje mala je razlika, ali Vrijednosnice Osijek gotovo cijeli dosadašnji dio sezone plešu po rubu. Za pomak prema gore ne treba puno, ali prije svega traže se pobjede na domaćem parketu. A u Gradskom vrtu suparničke se momčadi lijepo goste, što se potvrdilo i u 16. kolu. Ovaj put kući pjevajući ide Škrljevo (78:83), koje je zaslužilo trijumf. Vodila je momčad Damira Rajkovića veći dio utakmice, u nekoliko navrata razlika je iznosila deset poena, ali “brokeri” su ipak puhali za vratom, bili nekoliko puta i blizu rezultatskog preokreta. Isto kao i u nekim prethodnim porazima, ali momčad Vladimira Krstića nikako da napokon napravi “klik” u pozitivnom smjeru.

- Njihove najbolje uzdanice bile su raspoložene, posebno iskusni Perković, ali i ostali su odrađivali sjajne role. S druge strane, mi smo usprkos nekim problemima koji nas prate već duže vrijeme bili odlučni krenuti pobjedničkim stazama. Bili smo u nekoliko navrata blizu, ali suparnik je na sve imao odgovor - priznaje kapetan Aljoša Šarac, koji nikako da osječki brod povede vodama prema mjestu u doigravanju.

Na stranu što je Šarac odigrao najbolju partiju nakon oporavka od ozljede (18 poena, pet asista), što je najbolji napadački učinak dosada ostvario Finac Carl Lindbom (19), a Jimmie Taylor završio na 10 poena i 15 (!) skokova i pet asistencija. Te bi brojke možda i donijele pobjedu protiv neke druge momčadi, ali Škrljevo je ove sezone jako dobro, što je potvrđeno i u Gradskom vrtu. Jasmin Perković je pod obručima “izneredio” svoje čuvare (19 poena, 9 skokova), posebno u posljednjoj četvrtini, kada se ipak i sve odlučivalo. Drugi dio najiskusnijeg gostujućeg dvojca čini Siniša Štemberger (39 godina, jednu stariji od Perkovića), koji je na otvaranju treće dionice s pet uvodnih poena odmah smirio moguću domaću agresiju. Zapaženu rolu imao je i njihov prvi strijelac Davor Konjević, posebno u drugoj četvrtini, kada je sa svojih deset poena i odveo Škrljevo u rezultatski plus, koji više nisu ispuštali. Onda ti se još dogodi da, kada god se približiš i neutraliziraš glavne poluge, njihove uloge preuzmu Josip Barnjak i Antonio Boban, koji su pogađali u serijama i kada se preokret činio moguć. No nije se dogodio i Vrijednosnice Osijek upisale su već 11. poraz. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike