Osijek
ŽUPAN ANUŠIĆ U OPĆINI VLADISLAVCI

Pomoć Županije u realizaciji projekata
Objavljeno 15. veljače, 2018.

Planovi i suradnja Općine Vladislavci s Osječko-baranjskom županijom bili su tema radnog sastanka župana Ivana Anušića s općinskim čelnicima. Između ostaloga, moglo se čuti da Općina planira gradnju kanalizacijskog sustava, za što se radi projektna dokumentacija. Općina Vladislavci, na čijem je čelu načelnik Marjan Tomas, raspolaže s tri milijuna kuna izvornih proračunskih sredstava, a ima velike planove koje želi realizirati uz projekte koji se sufinanciraju iz alternativnih izvora.

Anušić je rekao da će se razgovarati u Hrvatskim vodama o modelu financiranja kanalizacijskog sustava kao velikog infrastrukturnog projekta u toj maloj općini.

Također, Općina planira napraviti kuću oproštaja u Dopsinu i kupiti navalno vatrogasno vozilo za DVD u Hrastinu, u čemu bi Županija financijski pomogla. Razgovaralo se i o devastiranom vladislavačkom dvorcu u kojem su nekada bile liječničke ordinacije. Tomas je naveo da su suvlasnici Dom zdravlja i Ljekarne Srce, ali objekt ne koriste, stoga je od Županije zatražio pomoć da ga se spasi od daljnjeg propadanja. Anušić je najavio novu procjenu objekta kako bi se pokušali naći kupci.D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike