Osijek
RAMPA U SVAČIĆEVOJ

Kvar otklonjen, uskoro sastanak Grada i HŽ-a
Objavljeno 15. veljače, 2018.

Nakon što se u utorak rampa u Svačićevoj (ponovo) nije spustila dok je prolazio vlak, gradonačelnik Ivan Vrkić odmah je reagirao i HŽ Infrastrukturi poslao oštro pismo u kojem inzistira na trenutačnom uklanjanju kvara. Isto je učinio i Ivan Karalić, predsjednik Vijeća GČ Novi grad, a brza je reakcija urodila plodom. Naime, u utorak kvar je otklonjen.

- Bio sam u kontaktu s Nikolom Ljubanom, članom Uprave HŽ Infrastrukture, s kojim sam razgovarao o hitnom otklanjanju kvara. Također, dogovoren je susret za sljedeći tjedan, kada ćemo opširnije razgovarati o suradnji i nekim projektima – poručio je gradonačelnik Vrkić.

Tijekom srijede djelatnici HŽ-a nadzirali su rad rampe u Svačićevoj. Međutim, kako bi se prevenirala eventualna sljedeća neugodna situacija, da se rampa ne spusti, a vlak prođe, Karalić kaže kako su svi strojovođe dobili obavijest da postupaju u skladu sa sigurnosnim protokolom.

- Ako se rampa ne spusti, strojovođama se automatski pali crveno svjetlo uz prugu i daje signal da rampa nije spuštena te će odmah zaustaviti vlak. Koliko imam saznanja, na dnevnom redu Uprave HŽ-a bit će i taj željezničko-cestovni prijelaz, koji datira još iz 1986. Poučeni iskustvom, tom je prijelazu došao kraj roka trajanja i uređaj će se češće kvariti – zaključio je Karalić, dodavši da Vijeće GČ Novi grad očekuje cjelokupnu izmjenu tog željezničko-cestovnog prijelaza. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BOŽIĆNA NAGRADNA IGRA “ŽENE ZA ŽENE”

Osječke poduzetnice udružile se kako bi darivale sugrađanke

2

U NOVOUREĐENOM SAKUNTALA PARKU POJAVILI SE PRVI VANDALI

Privremene ograde za zaštitu tise opet srušene

3

UOČI TRGOVCIMA UDARNIH VIKENDA

Oprezno s ranim sniženjima, sezonska su od 27. prosinca

oglas