Osijek
RAMPA U SVAČIĆEVOJ

Kvar otklonjen, uskoro sastanak Grada i HŽ-a
Objavljeno 15. veljače, 2018.

Nakon što se u utorak rampa u Svačićevoj (ponovo) nije spustila dok je prolazio vlak, gradonačelnik Ivan Vrkić odmah je reagirao i HŽ Infrastrukturi poslao oštro pismo u kojem inzistira na trenutačnom uklanjanju kvara. Isto je učinio i Ivan Karalić, predsjednik Vijeća GČ Novi grad, a brza je reakcija urodila plodom. Naime, u utorak kvar je otklonjen.

- Bio sam u kontaktu s Nikolom Ljubanom, članom Uprave HŽ Infrastrukture, s kojim sam razgovarao o hitnom otklanjanju kvara. Također, dogovoren je susret za sljedeći tjedan, kada ćemo opširnije razgovarati o suradnji i nekim projektima – poručio je gradonačelnik Vrkić.

Tijekom srijede djelatnici HŽ-a nadzirali su rad rampe u Svačićevoj. Međutim, kako bi se prevenirala eventualna sljedeća neugodna situacija, da se rampa ne spusti, a vlak prođe, Karalić kaže kako su svi strojovođe dobili obavijest da postupaju u skladu sa sigurnosnim protokolom.

- Ako se rampa ne spusti, strojovođama se automatski pali crveno svjetlo uz prugu i daje signal da rampa nije spuštena te će odmah zaustaviti vlak. Koliko imam saznanja, na dnevnom redu Uprave HŽ-a bit će i taj željezničko-cestovni prijelaz, koji datira još iz 1986. Poučeni iskustvom, tom je prijelazu došao kraj roka trajanja i uređaj će se češće kvariti – zaključio je Karalić, dodavši da Vijeće GČ Novi grad očekuje cjelokupnu izmjenu tog željezničko-cestovnog prijelaza. M. Mihelić

Možda ste propustili...

NATJEČAJ ZA STUDENTSKE PROGRAME

Produžen rok prijave

PROJEKT VRIJEDAN GOTOVO ČETIRI MILIJUNA KUNA

Obnova Sakuntala parka počinje drugog dana srpnja

Najčitanije iz rubrike
oglas