Regija
MJEŠOVITI GLAZBENI SASTAV SLAVIS

Slavljenički koncert uz dan sv. Valentina
Objavljeno 14. veljače, 2018.

SLATINA - “Ljubav uz Slavis” naziv je koncerta koji je u velikoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta održao mješoviti glazbeni sastav Slavis, obilježavajući istovremeno Valentinovo i dvije godine svoga postojanja.

– Ima li većeg poklona za jedan mladi zbor od samostalnog koncerta? Večeras će članovi zbora dokazati da se isplati sav trud, zalaganje, nerviranje, a nadasve ljubav koju su oni u ove dvije godine ulagali u svoj rad - rekla je na početku koncerta predsjednica GPD-a Zrinski Dubravka Pejić, zamolivši članove Slavisa da slavno ime Zrinski, koje se pronosi od davne 1899. godine, nastave još dugo častiti svojim dobrim koncertima. Sve je počelo osnivanjem mješovitog zbora mladih u sastavu Gradskog pjevačkog društva Zrinski u siječnju 2016. godine. Ideja osnivanja zbora bila je okupiti mlade i probuditi u njima ljubav prema amaterskom zborskom pjevanju. Dosadašnji brojni nastupi u zemlji i inozemstvu potvrđuju da je ideja potpuno ostvarena. Zbor okuplja dvadesetak aktivnih članova različite dobi, koje od osnivanja vodi mag. mus. Mateja Tomas. Posebno je zanimljiv repertoar Slavisa, jer ga čini klasična zborska narodna i zabavna glazba, koja se uspješno spaja s gospelom i rock'n'rollom. Upravo u raznovrsnosti repertoara i sposobnosti transformacije, kako glasovne i ritmičke, tako i vizualne, najveća je vrijednost zbora.

Potvrdile su to i izvedbe pjesama Can't help falling in love, You raise me up, Love me tender i Stayin' alive u prvom dijelu koncerta. Nastupio je i pitomački kvartet The Fusion, koji čine Željka Bančić, Darija Kopričanec, Tatjana Ospet i Iva Brusač. Za razliku od Slavisa, one su izvele skladbe isključivo domaćih autora - Prokleta nedjelja, Kad nekog voliš, Jedina i aranžerski ukomponirane skladbe Rock me baby, Stojim na kantunu i Ja sam za ples. Glazbenu pratnju činili su Matija Kovač (gitara), Matej Petrović (kahon) i Tomislav Tišljar (bas gitara).

Treći dio programa počeo je zajedničkom izvedbom poznate Hello iz repertoara Adele, a uslijedile su još četiri skladbe u izvedbi slavljenika Slavis, We will rock you, Somebody to love, Don't stop me now i Crazy little thing called love. Jedina skladba koju je zbor Slavis otpjevao na hrvatskom jeziku bila je završna, prigodna valentinovska Vjeruj u ljubav. Ako bismo tražili što je na tom izuzetnom koncertu bilo najbolje, bez imalo dvoumljenja bila bi to izvedba skladbe Somebody to love, koja je još jednom podsjetila na nezaboravni Queen. Svoj doprinos takvom izboru dali su i članovi pratećeg benda Vedran Gorjup (klavijature), Ivan Manjkas (bas gitara), Ivan Benović (električna gitara) i Vlatko Gorjup (bubnjevi).P.Žarković

Sve je počelo osnivanjem mješovitog zbora mladih u sastavu GPD društva Zrinski u siječnju 2016.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana