Regija
KUD ORLJAVA

Svečanim koncertom proslavili 40 godina
Objavljeno 14. veljače, 2018.

PLETERNICA - KUD Orljava održao je svečani koncert u školskoj sportskoj dvorani i njime obilježio 40 godina rada. Od osnivača KUD-a danas su još živa dvojica, Ivica Radonić, učitelj tambure i autor nekoliko pjesama o Pleternici, te Ivan Rotar, prvi plesni voditelj KUD-a. Nažalost, zbog bolesti nisu mogli doći na koncert, ali su zato u čestitare došli mnogi drugi, među kojima je bio saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević te gradonačelnica Antonija Jozić.

- KUD Orljava proslavio je prošle godine 40. obljetnicu, bila je to godina u kojoj mu je Grad dao Godišnju nagradu za tu visoku obljetnicu, no došli smo do zajedničkog zaključka kako je ta visoka obljetnica i odličan povod za cjelovečernji koncert za građane, stare članove i simpatizere te sve koji vole tradiciju i kulturu - rekla je Jozić, koja je i sama niz godina bila članica društva.

- Puna četiri desetljeća postojanja razlog su za ponos jer su u te dane utkani velika ljubav, entuzijazam i predanost. To valja cijeniti i na pravi način pokazati. U tih 40 godina kroz društvo je prošlo više od dvije tisuće članova. Član sam već 23 godine, vrlo sam ponosan kao i drugi naši članovi jer živimo za tu ideju, za Pleternicu i njezine običaje – istaknuo je, pozdravljajući prisutne u sportskoj dvorani, sadašnji predsjednik KUD-a Goran Kovačević. Podsjetio je kako su prošli kroz cijelu Hrvatsku, ali i sve zemlje u okruženju. U svim tim nastupima kvalitetno su prezentirali paorsku nošnju, pjesmu, ples i Pleternicu– rekao je Kovačević.

Tako će, poručili su članovi KUD-a, biti i u buduće jer se namjeravaju držati stihova iz bećarca: Pleternico, dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje!

Kao gost nastupio je Hrvatski gajdaški orkestar, a članice sekcije KUD-a Snašine rukotvorine pripremile su zanimljivu izložbu svojih radova.AGM Kruna

Možda ste propustili...

NAKON ŠTO SU U POŽARU OSTALI BEZ KROVA NAD GLAVOM

Obitelji Korman pomažu i varoške gerontodomaćice

DODIJELJENO 50 ŠAMPIONSKIH TITULA I SEDAM NAGRADA

Od 314 golubova proglašeno je 39 šampiona

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana