Regija
KUD ORLJAVA

Svečanim koncertom proslavili 40 godina
Objavljeno 14. veljače, 2018.

PLETERNICA - KUD Orljava održao je svečani koncert u školskoj sportskoj dvorani i njime obilježio 40 godina rada. Od osnivača KUD-a danas su još živa dvojica, Ivica Radonić, učitelj tambure i autor nekoliko pjesama o Pleternici, te Ivan Rotar, prvi plesni voditelj KUD-a. Nažalost, zbog bolesti nisu mogli doći na koncert, ali su zato u čestitare došli mnogi drugi, među kojima je bio saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević te gradonačelnica Antonija Jozić.

- KUD Orljava proslavio je prošle godine 40. obljetnicu, bila je to godina u kojoj mu je Grad dao Godišnju nagradu za tu visoku obljetnicu, no došli smo do zajedničkog zaključka kako je ta visoka obljetnica i odličan povod za cjelovečernji koncert za građane, stare članove i simpatizere te sve koji vole tradiciju i kulturu - rekla je Jozić, koja je i sama niz godina bila članica društva.

- Puna četiri desetljeća postojanja razlog su za ponos jer su u te dane utkani velika ljubav, entuzijazam i predanost. To valja cijeniti i na pravi način pokazati. U tih 40 godina kroz društvo je prošlo više od dvije tisuće članova. Član sam već 23 godine, vrlo sam ponosan kao i drugi naši članovi jer živimo za tu ideju, za Pleternicu i njezine običaje – istaknuo je, pozdravljajući prisutne u sportskoj dvorani, sadašnji predsjednik KUD-a Goran Kovačević. Podsjetio je kako su prošli kroz cijelu Hrvatsku, ali i sve zemlje u okruženju. U svim tim nastupima kvalitetno su prezentirali paorsku nošnju, pjesmu, ples i Pleternicu– rekao je Kovačević.

Tako će, poručili su članovi KUD-a, biti i u buduće jer se namjeravaju držati stihova iz bećarca: Pleternico, dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje!

Kao gost nastupio je Hrvatski gajdaški orkestar, a članice sekcije KUD-a Snašine rukotvorine pripremile su zanimljivu izložbu svojih radova.AGM Kruna

Možda ste propustili...

MARIJANSKO SVETIŠTE ŠUMANOVCI

Počinje trodnevna duhovna priprava

14. MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR

NK Podravac kao domaćin najbolji

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana