Kultura
“SVE O ŽENAMA” TEATRA GAVRAN PREMIJERNO 21. VELJAČE

Nakon 50 premijera i 3000 repriza, ponovno u Hrvatskoj
Objavljeno 14. veljače, 2018.

ZAGREB - Zagrebački Teatar GAVRAN u Maloj će dvorani Lisinski 21. veljače izvesti premijeru komedije Mire Gavrana “Sve o ženama”. Glume mlade, talentirane i potvrđene hrvatske glumice Lana Gojak, Kristina Krepela te u alternaciji Mirela Videk Hranjec i Katarina Arbanas.

Ta je komedija Gavranov najizvođeniji kazališni tekst, premijerno igran diljem svijeta, od Buenos Airesa, Rija de Janeira, Los Angelesa i New Yorka do Pariza, Praga, Bratislave, Moskve, Mumbaia, Varšave, Krakova, Ljubljane, Sarajeva, Mostara, Klaipede, Trnave, Prištine, Novosibirska, Bangalorea... Nakon 50 premijera i tri tisuće repriza, koje su imale više od 700 tisuća gledatelja, ova komedija ponovno se igra u Hrvatskoj.

Režiju potpisuje Mladena Gavran, koja je 2000. glumila u praizvedbi ovoga teksta u zagrebačkom Epilog Teatru. Kostime i šminku potpisuje Iva Šimunović Lisak, a scenu Eda Tutić. Izbor glazbe i oblikovatelj tona je Neven Zebić, a oblikovatelj je svjetla Mario Vnučec. Dva songa potpisuje Hana Huljić, a jedan Ana Vilenica, dok je koreografiju mačevanja osmislio Jakov Gavran.

U ovoj predstavi složene strukture tri glumice igraju svaka pet uloga u pet različitih priča koje se uzajamno isprepleću oslikavajući bogatu skalu različitih ženskih odnosa i likova.

Nakon 18 godina od praizvedbe, zagrebačka će publika opet imati priliku saznati što je to toliko neodoljivo u predstavi o suvremenim ženama, u kojoj se humor i emocije na neobičan način izmjenjuju, gradeći nesvakidašnju kazališnu čaroliju.

Teatar GAVRAN i ovom predstavom pruža priliku sjajnim mladim glumicama da u dinamičnoj, zabavnoj i dirljivoj priči pokažu raskoš svoga talenta. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

AUSTRIJSKO-HRVATSKA KOPRODUKCIJA U HNK U OSIJEKU

Balet “Mali princ” pokazao da je magija u jednostavnosti

2

ZBORNIK RADOVA O FRA BERNARDINU (TOMI) LEAKOVIĆU

Šundalić: Dugo je bio prešućivan, a važan je za hrvatski jezik i književnost

3

DAN ŠKOLE I 9. ROĐENDAN

Orahovački područni odjel rasadnik je glazbenih talenata