Gastro
PRŽITE POPUT ŠEFA KUHINJE

Savršeno prženi krumpirići ili krofne
Objavljeno 15. veljače, 2018.

Vrijeme je karnevala, a karnevalske zabave mirišu na krofne. Zašto ih i mi kod kuće ne bismo ispekli poput profesionalaca? Osim toga, naše bismo obroke mogli obogatiti i savršeno isprženim krumpirićima kojima se posebno vesele djeca i mladi.

Tako jednostavno, brzo i profesionalno prženje omogućava nam poluprofesionalna TEFAL Easy Pro friteza, kapaciteta do tri litre ulja, s tehnologijom hladne zone. S fritezom se može pripremiti čak 1,2 kg krumpirića, što je fantastično ako kući pozovemo goste ili obitelj na nedjeljni ručak. Grijaći je element u izravnom kontaktu s uljem za brze i savršene rezultate. Emajlirana posuda može se izvaditi i jednostavna je za čišćenje. Friteza se u potpunosti može rastaviti i svi se dijelovi, osim grijaćeg bloka, mogu prati u perilici posuđa.

Na fritezi je moguće odabrati temperaturu od 150 do 190 stupnjeva i nadgledati kuhanje kroz staklo na poklopcu. Poklopac se koristi tijekom prženja i opremljen je filterom.

Ispod grijaćeg elementa, temperatura je puno niža. To se zove hladna zona. Mrvice i ostaci prženja ostaju u hladnoj zoni. Time se postiže da na krumpirićima nema tamnih zagorjelih mrvica zbog čega izgledaju savršeno, kao da su ih pržili profesionalci. Mrvice u hladnoj zoni neće zagorjeti i time će se smanjiti neugodni mirisi.

Friteza se može u potpunosti rastaviti. Poklopac, košara i posuda, ali i kućište, sigurni su za pranje u perilici posuđa. J.Kn.

KROFNE S CIMETOM

SASTOJCI ZA 4 OSOBE:

l 375 g brašna

l prstohvat soli

l 75 g šećera

l vrećica suhog kvasca

l 1/2 žličice cimeta

l sitno ribana korica 1 limuna

l 3 tučena jaja

l 100 ml mlijeka

l 100 g otopljenog maslaca, l šećer za glazuru

PRIPREMA:

Pomiješajte brašno, sol, šećer, kvasac, cimet i koricu limuna. Pomiješajte jaja, mlijeko i rastopljeni maslac te izradite glatko tijesto.Ostavite tijesto da odstoji na hladnom mjestu 2 sata. Izvaljajte tijesto na debljinu od 7 mm. Izrežite krugove promjera 7 cm. Pržite u dubokom ulju 5 do 6 minuta na 190°C ili dok krofne ne poprime smeđu boju.Ocijedite i posipajte šećerom za glazuru. Poslužite.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

2

3