Sport
LIGA PRVAKA

Tottenham sustigao 2:0, uvjerljiv City
Objavljeno 14. veljače, 2018.

Nogometaši Manchester Cityja u prvom dvoboju osmine finala Lige prvaka na gostovanju su deklasirali Basel 4:0, dok su Juventus i Tottenham u Torinu odigrali 2:2.

Talijanski prvak je fantastično ušao u utakmicu i već nakon devet minuta je vodio 2:0, a oba pogotka je zabio Argentinac Gonzalo Higuain. Prvog u drugoj minuti nakon sjajne asistencije Miralem Pjanića iz slobodnog udarca, a drugog iz kaznenog udarca u devetoj minuti. Bio je to veliki šok za goste, no Tottenham je nakon očajnih 20 minuta pohvatao konce. Englezi su u mogli smanjiti u 26. minuti, no Harry Kane je iz neposredne blizine glavom pucao ravno u Buffona. Najbolji igrač Tottenhama iskupio se u 35. minuti kada je nakon krasne lopte Dele Allija zaobišao Buffona i zabio za 2:1. Bio je to njegov već 33 pogodak ove sezone u svim natjecanjima, ali i prvi gol koji je Juventus primio u posljednjih 17 utakmica u svim natjecanjima. Gosti su izjednačili u 71. minuti kada je Christian Eriksen sjajno pogodio iz slobodnog udarca sa 20 metara. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić igrao je do 77. minute kada ga je zamijenio Stefano Sturaro.

 

 

U drugom susretu nije bilo neizvjesnosti i City je sve dvojbe oko putnika u četvrtfinale riješio u prvom susretu. Dva pogotka za vodeću momčad engleskog prvenstva postigao je njemački reprezentativac Ilkay Gundogan (14, 53), a po jedan Portugalac Bernardo Silva (18) i Argentinac Sergio Kun Aguero (23). Gosti su kirurškom preciznošću koristili svaku pukotinu u obrani Basela, koji se pokušao aktivno braniti i prijetiti iz kontranapada. No, kad bi im i pošlo za rukom organizirati protuudar, u realizaciji nisu imali dovoljno mirnoće, za razliku od gostiju.

Uzvratne utakmice su 7. ožujka. U srijedu će snage odmjeriti Real Madrid i PSG, te Porto i Liverpool. Preostale utakmice osmine finala na rasporedu su idućeg tjedna. U utorak, 20. veljače sastaju se Bayern Munchen - Bešiktaš, te Chelsea - Barcelona, a dan kasnije Šahtar - Roma i Sevilla - Manchester United. HIna

Najčitanije iz rubrike