Regija
SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA PODGORAČA

U uređenje cesta 15 milijuna kuna
Objavljeno 14. veljače, 2018.

Vezani članci

GORAN ĐANIĆ, NAČELNIK OPĆINE PODGORAČ:

Kvadrat opremljenog građevinskog zemljišta prodavat ćemo za jednu kunu

Polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja na groblju u spomen na poginule hrvatske branitelje i svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u Podgoraču je jučer proslavljen Dan općine i blagdan sv. Valentina, nebeskog zaštitnika Općine.

Uz načelnika Podgorača Gorana Đanića, njegove zamjenike Ljiljanu Grbić i Josipa Mojzeša, predsjednicu Općinskog vijeća Ljiljanu Zidar i općinske vijećnike, svečanoj sjednici nazočili su saborski zastupnik Stjepan Čuraj, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, čelnici i predstavnici gradova i općina s područja Osječko-baranjske županije te brojni drugi uzvanici. Okupljene je pozdravila predsjednica Vijeća Ljiljana Zidar, a potom je načelnik Goran Đanić govorio o projektima koji su realizirani u proteklih godinu dana i onima koje će nastojati realizirati u sljedećem razdoblju. Tako je istaknuo kako je na cjelokupnom području Općine Podgorač pokrenuto niz projekata koji će koristiti boljitku mještana. Neki od projekata su pri samom završetku, a neki su na početku realizacije. “Uložili smo značajna sredstva i u izradu projekte dokumentacije niza infrastrukturnih projekata, a samo u uređenje nerazvrstanih cesta u devet ulica u naseljima Bijela Loza, Budimci i Poganovci planira se investirati 15 milijuna kuna”, kazao je Đanić. Dodao je kako u skoro vrijeme od Hrvatskih voda očekuje da počnu izgradnju akumulacijskog jezera Dubovik, čime bi se potaknuo razvoj športsko-rekreacijskog turizma. Đanić je naglasio kako će prioritet Općine biti Poslovna zona Podgorač, u koju će biti uloženo 5 milijuna kuna uz potpore Županije i Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

U ime općina i gradova okupljenima se obratio gradonačelnik Našica Josip Miletić, a o uspješnoj suradnji sa Županijom govorio je Dragan Vulin, koji je obećao kako će Županija i dalje u okviru svojih mogućnosti podupirati projekte Općine Podgorač. Saborski zastupnik Stjepan Čuraj Podgoračane je pozvao da apliciraju na europska sredstva i da se bore za razvoj svog kraja.

Na svečanoj sjednici načelnik Goran Đanić uručio je javna priznanja zaslužnima. Zahvalnicu Općine Podgorač za zasluge u promicanju kulture dobile su Mirjana Potnar i Mirjana Kučić, a za promicanje humanitarnog djelovanje Antun Mlinarić, Saša Kosić i Antun Umiljanović.

U glazbenom dijelu svečanosti nastupile su članice HKD-a Podgoračani. S. Fridl

Možda ste propustili...

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

U OPĆINI KOŠKA NOVI REALIZIRANI PROJEKT

Nastava u dvije smjene - “pospremljena” u povijest

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana