Sport
U CIBALIJU STIŽE NAPADAČ

Osijekov spasitelj dolazi
u pomoć i Vinkovčanima
Objavljeno 14. veljače, 2018.

Zimski prijelazni rok kod nogometaša u samoj je završnici. Bit će okončan 15. veljače, pa u Cibaliji užurbano rade ne bi li ipak nakon njega ostali pojačani. Što se prodaje Pervana tiče, zasad nema nikakvih pomaka, ali bi se, što se tiče dolazaka, moglo nešto i ostvariti. Naime, na pragu dolaska u Cibaliju je Josip Barišić, nekadašnji igrač Osijeka, a donedavno poljske Piast Gliwice. Barišić je dobio papire i u Cibaliju bi mogao doći bez odštete. Sportski direktor Vladimir Balić objašnjava situaciju oko tog transfera.

- Danas poslijepodne (utorak) Barišić bi se trebao pojaviti na treningu i tada bismo se dogovorili oko pojedinosti. U srijedu bi, po svemu sudeći, trebao zaigrati u prijateljskoj utakmici protiv zagrebačkog Trnja i onda bismo možda i mogli zaključiti dogovor oko njegova prelaska u Cibaliju. Barišić je poznat kao agresivan napadač, a svojim iskustvom i znanjem mogao bi nam pomoći u borbi za ostanak u ligi. Nadam se da ćemo posao okončati pozitivno - rekao je Cibalijin sportski direktor.

Inače, Josip Barišić iskusni je, 32-godišnji, napadač, poniknuo u osječkom prvoligašu, a promijenio je niz klubova. Tako je bio na posudbama u Sesvetama, Slavoncu iz Starih Perkovaca, neko vrijeme igrao je u Sloveniji (Koper), pa u Ukrajini (Oleksandria), zatim u RNK Split, a 2013. vratio se u Osijek. Ostat će zapamćen kao strijelac jednog od najvažnijih pogodaka “bijelo-plavih”, čak i u klupskoj povijesti. Naime, u posljednjem kolu u sezoni 2013./2014. Osijek nije smio izgubiti od Hrvatskog dragovoljca. Tada je Barišić postigao pogodak 83. minuti, neposredno nakon što je s klupe ušao u igru. Taj je pogodak ostavio Osijek u prvoligaškom društvu, a sada bi Barišić trebao pomoći i Cibaliji u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

- Dolazim u Cibaliju sa željom da pomognem Cibaliji i da Cibalia pomogne meni. Znam zasad da bih se trebao javiti na trening i da ćemo nakon toga razgovarati oko mojeg angažmana. Što se mene tiče, voljan sam biti dio jedne dobre priče, u kojoj će Cibalia i sljedeće sezone igrati u prvoj ligi, a da joj ja svojim angažmanom pomognem koliko god je u mojoj moći. Vjerujem u uspješnu obostranu suradnju - rekao je Barišić, koji je nakon drugog odlaska iz Osijeka imao prilično uspješnu poljsku epizodu u čak tri kluba.

Prvo je u dresu Zawisze iz Bydgoszsca u 18 utakmica postigao osam pogodaka. Klub tada nije sačuvao opstanak u ligi, ali su njemu došle ponude iz boljih klubova. Tako se u dresu Piast Gliwica borio čak i za naslov prvaka Poljske (u 47 utakmica postigao je 12 pogodaka), a u dresu Arke Gdynia, gdje je bio na posudbi, osvojio je i poljski kup. U svakom slučaju, njegovo bi iskustvo moglo pomoći Vinkovčanima. A. Grgić

Vladimir Balić: Poraz od Hajduka može ostaviti ožiljak

Sa sportskim direktorom Cibalije Vladimirom Balićem načeli smo bolnu temu, poraz od Hajduka 0:5 na startu drugog dijela sezone.

- Takav poraz uvijek ostavlja ožiljak, pa ćemo u tom dijelu morati brzo djelovati kako bi se igrači vratili u normalne pripreme za sljedeći susret. Moramo što hitnije zaboraviti taj susret. Odigrali smo dobro prvo poluvrijeme i imali nekoliko odličnih prilika, ali, na žalost, nismo ih iskoristili. Kako to inače u nogometu bude, kazna je brzo došla, na žalost, zbog naše tri kardinalne pogreške, sve ostalo je bilo stvar tehnike. Otvorenom igrom samo smo olakšali posao brzonogim napadačima Hajduka, koji su nas dokusurili - pričao je Balić.

Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike