Osijek
OSIJEK DOMAĆIN “AKADEMIJE ZA RODITELJE”

Seminari i radionice za kvalitetnije roditeljstvo
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Od veljače do lipnja u Osijeku se odražava “Akademija za roditelje” - program za pozitivno roditeljstvo koji će obuhvatiti četiri seminara, šest radionica te dva festivala za djecu i roditelje, sve u suradnji s međunarodnim pedagoškim stručnjacima.

Program se provodi unutar istoimenog projekta udruge ISKRA waldorfska inicijativa, u partnerstvu s PRONI Centrom za socijalno podučavanje i u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku te Udrugom za rad s mladima Breza. Uz to, pod pokroviteljstvom je Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Osijeka.

Kada je riječ o seminarima, polaznicima će biti dostupni: “Pokret i igra za cjeloviti razvoj djeteta” (23. i 24. veljače), koji će voditi prof. Martin Baker, voditelj studija International Bothmer Movement; “Što djeca očekuju od odraslih?” (13. i 14. ožujka) dr. sc. Wolfganga Sassmanhausena, redovnog predavača na Institutu za waldorfsku pedagogiju i voditelja edukacija za odgojitelje/odgojiteljice u Južnoj Koreji; “Gradnja mostova u pedagoškom odnosu” (20. i 21. travnja) prof. Godija Kellera, voditelja međunarodne “Škole za roditelje” i redovitog predavača na Institutu za waldorfsku pedagogiju u Zagrebu i Ljubljani; “Prkosno i agresivno dijete: promatranje, razumijevanje i djelovanje” (5. i 6. svibnja), dr. sc. Slavice Bašić, voditeljice katedre za pedagogiju Sveučilišta u Zadru i voditeljice Centra za doživljajnu pedagogiju.

U sklopu Akademije planirane su radionice: “Uloga oca u odgoju” (24. ožujka) Slavena i Marine Školke, savjetnika i voditelja “Obiteljske akademije”; “Učenje pokretom” (21. travnja), učiteljice Ivane Pavleković Griva; “Igračke od prirodnih materijala, izrada i pedagoška pozadina (19. svibnja) Tihane Popinjač, nastavnice likovne kulture; “Mediji i djeca: ekranizacija slobodnog vremena djeteta” (26. svibnja), Ane-Marije Kesegić, odgojiteljice predškolske djece; “Možemo li odgajati otporno dijete za promjenjivo sutra?” (9. lipnja), doc. dr. sc. Valerije Križanić, profesorice na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku; “Promatranje djeteta” (16. lipnja), odgojitelja Srđana Ferenčaka.

Festival “Uskršnje Obiteljske igre” održat će se 7. travnja, a festival “Ivanjske Obiteljske igre” 24. lipnja.

Svi redovni polaznici “Akademije za roditelje” nakon završetka programa moći će na zahtjev dobiti potvrdu o završenom ciklusu i stečenim kompetencijama. Prijave su moguće posredovanjem facebook-stranice ISKRA waldorfska inicijativa. I. Solar

Možda ste propustili...

AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EU-A

Erasmus+ radionice za pisanje projektnih prijava

BRANITELJI ZAHVALILI ARRIVI HRVATSKA

UHDDR Divjaku uručio Plaketu

VINARI IZ OPĆINE ERDUT POZIVAJU

Na Vinkovo kod Brzice, Sibera, Jasne Antunović...

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVA PROMETNA RJEŠENJA

Ipak u planu kružni tok kod “ljepotice”

2

LANI U OSIJEKU ROĐENA 1904 DJETETA

Najviše Luka i Lucija, 12 beba upisano online

3

ŽUPANIJA NAGRADILA NAJBOLJE PODUZETNIČKE IDEJE

Selma Đurić otvorit će
pansion za kućne ljubimce

oglas