Osijek
OSIJEK DOMAĆIN “AKADEMIJE ZA RODITELJE”

Seminari i radionice za kvalitetnije roditeljstvo
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Od veljače do lipnja u Osijeku se odražava “Akademija za roditelje” - program za pozitivno roditeljstvo koji će obuhvatiti četiri seminara, šest radionica te dva festivala za djecu i roditelje, sve u suradnji s međunarodnim pedagoškim stručnjacima.

Program se provodi unutar istoimenog projekta udruge ISKRA waldorfska inicijativa, u partnerstvu s PRONI Centrom za socijalno podučavanje i u suradnji s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku te Udrugom za rad s mladima Breza. Uz to, pod pokroviteljstvom je Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grada Osijeka.

Kada je riječ o seminarima, polaznicima će biti dostupni: “Pokret i igra za cjeloviti razvoj djeteta” (23. i 24. veljače), koji će voditi prof. Martin Baker, voditelj studija International Bothmer Movement; “Što djeca očekuju od odraslih?” (13. i 14. ožujka) dr. sc. Wolfganga Sassmanhausena, redovnog predavača na Institutu za waldorfsku pedagogiju i voditelja edukacija za odgojitelje/odgojiteljice u Južnoj Koreji; “Gradnja mostova u pedagoškom odnosu” (20. i 21. travnja) prof. Godija Kellera, voditelja međunarodne “Škole za roditelje” i redovitog predavača na Institutu za waldorfsku pedagogiju u Zagrebu i Ljubljani; “Prkosno i agresivno dijete: promatranje, razumijevanje i djelovanje” (5. i 6. svibnja), dr. sc. Slavice Bašić, voditeljice katedre za pedagogiju Sveučilišta u Zadru i voditeljice Centra za doživljajnu pedagogiju.

U sklopu Akademije planirane su radionice: “Uloga oca u odgoju” (24. ožujka) Slavena i Marine Školke, savjetnika i voditelja “Obiteljske akademije”; “Učenje pokretom” (21. travnja), učiteljice Ivane Pavleković Griva; “Igračke od prirodnih materijala, izrada i pedagoška pozadina (19. svibnja) Tihane Popinjač, nastavnice likovne kulture; “Mediji i djeca: ekranizacija slobodnog vremena djeteta” (26. svibnja), Ane-Marije Kesegić, odgojiteljice predškolske djece; “Možemo li odgajati otporno dijete za promjenjivo sutra?” (9. lipnja), doc. dr. sc. Valerije Križanić, profesorice na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku; “Promatranje djeteta” (16. lipnja), odgojitelja Srđana Ferenčaka.

Festival “Uskršnje Obiteljske igre” održat će se 7. travnja, a festival “Ivanjske Obiteljske igre” 24. lipnja.

Svi redovni polaznici “Akademije za roditelje” nakon završetka programa moći će na zahtjev dobiti potvrdu o završenom ciklusu i stečenim kompetencijama. Prijave su moguće posredovanjem facebook-stranice ISKRA waldorfska inicijativa. I. Solar

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana