Sport
SEHA-GAZPROM LIGA

Loša pozivnica za nedjelju i Fince
Objavljeno 14. veljače, 2018.
Našičani nisu mogli pronaći rješenje za raspoloženog Ivana Pešića na vratima Meškova

Rukometaši NEXE-a doživjeli su vrlo uvjerljiv poraz u prvoj službenoj utakmici pred domaćom publikom u 2018. godini. Meškov je protunjao Našicama i još više učvrstio svoje mjesto koje vodi na Final four. Rukometašima NEXE-a ovo je bila vrlo loša “pozivnica” za nedjeljni mnogo važniji susret, kada u Našicama gostuje finski Cocks u sklopu drugog kola C skupine EHF kupa.

U šestoj minuti i šestoj sekundi susreta trener NEXE-a Hrvoje Horvat zvao je time-out. Gosti su vodili 5:0 nakon pogotka Razgora, kojem je prije toga Pilipović obranio sedmerac, ali se lopta odbila natrag do igrača Meškova. Dotada je Ivan Pešić već imao tri obrane, između ostaloga i sedmerac Zrniću. Ni time-out nije donio bitan pomak, Pešić je obranio još dva domaća šuta, krenuli su “gromovi” i s tehničkih pogreškama, pa je Đorđić u 9. minuti donio vodstvo gostima od 6:0. Prošlo je više od deset minuta kada je Saša Barišić-Jaman konačno svladao Pešića. U 13. minuti, a nakon jednog promašaja i igranja nogom, zamijenio je Horvat lijevo krilo Albina Etera za mladog kadetskog reprezentativca iz našičke škole rukometa Marina Greganića. Uspjeli su Našičani doći na tri pogotka razlike. Pešića je za 6:9, a potom i 7:10 svladavao s desnog krila Zrnić. Međutim, Bjelorusi čine seriju od 5:0, posljednja dva pogotka u toj seriji bila su na nebranjena vrata i dolaze do visoke prednosti od 7:15. Do poluvremena su još dva puta koristili gosti našičkog sedmog igrača i prazan gol, pa su još dva puta tresli lake pogotke za vodstvo 17:9 minutu i pol prije kraja i Horvatov drugi time-out. Do odmora je Barišić-Jaman pogodio gredu iz sedmerca, da bi nakon time-outa Meškova, Pilipović obranio pokušaj Astrashapkina. Bila je to deveta obrana vratara NEXE-a i bio je jedina svijetla točka u katastrofalnom prvom poluvremenu „gromova“.

U nastavku se na desnom krilu prvi put našičkoj publici predstavio Matjaž Brumen. Valjda debi nije mogao biti u gorem trenutku. Jer Našičanima gotovo ništa nije polazilo za rukom. Izmijenjali su oba trenera gotovo kompletne momčadi, Horvat je čak Pilipovića zamijenio Lelićem, a Bebeško je ostavio Pešića, koji je svoju 16. obranu ostvario kada je skinuo čistu kontru upravo Brumenu. Pešić je na zasluženi odmor otišao u 46. minuti kada je Meškov imao 11 pogodaka prednosti. Međutim, na vrata Meškova stigla je jednaka nepogoda, bjeloruski reprezentativni vratar Matskevich. Na klupi potonula lica igrača NEXE-a. Glavom su valjda već bili u subotnjoj utakmici protiv finskog Cocksa.

Krešimir LACKOVIĆ
NEXE19 (9)
MEŠKOV29 (17)

NAŠICE – Dvorana OŠ kralja Tomislava. Gledatelja: 600. Suci: Ismailj Metalari i Nenad Nikolovski (Makedonija).

NEXE: P. Lelić (3+0), Pilipović (10+2), Šipić 4, Koncul, Gadža, Leban, Eter 1, Zrnić 2, Barišić-Jaman 4(1), Manci-Mičević 2, Buvinić 1, Greganić, Jurić-Grgić 2, Lavrič, Tomić 2 i Brumen.

MEŠKOV: Pešić (15+1), Matskevich (6+0), Rutenka 6, Yashchanka 1, Yurinok, Poleko, Nikulenkau, Shumak 5, Vukić 3, Prodanović 2, Horak, Razgor 3(1), Selviasiuk 3(2), Đorđić 1, Shilovich 2 i Astrashapkin 3.

SEDMERCI: NEXE 3(1), Meshkov 5(3); ISKLJUČENJA: NEXE 6 minuta (Lavrič 2, Meshkov 4 minute (Vukić 2+2, Shumak 2)

Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike