Sport
SKUPŠTINA NS NAŠICE

Željko Bel: Našice su najbolje nogometno središte u županiji
Objavljeno 14. veljače, 2018.

U gradskoj vijećnici održana izvještajna skupština Nogometnog središta Našice. Nazočni su na njezinu početku minutom šutnje odali počast Josipu Pavlusu, preminulom predsjedniku Športske zajednice Grada Našica, dugogodišnjem igraču i predsjedniku Nogometnog kluba Našk. Skupštinu je otvorio i vodio predsjednik Ivica Valenčak, koji je ujedno podnio i izvješće o radu u 2017. godini. U svom obraćanju posebno je istaknuo da središte ima 30 klubova i 83 momčadi, a u proteklom razdobolju ugasio se jedan klub (Slavonac). Nazočne su pozdravili načelnik općine Podgorač Goran Đanić, gradonačelnik Našica Josip Miletić i predsjednik MO Našice Josip Matek. Istaknuli su kvalitetan rad i dobru suradnju, svima poželjeli uspješan rad u tekućoj godini te posebnu brigu u radu s mladima.

Nikakvih pitanja nije bilo nakon izvješća povjerenika natjecanja, suđenja, disciplinskog suca, Zbora nogometnih sudaca i trenera, koja su podnesena u pisanom obliku. Iz izvješća o financijskom poslovanju te izvješća Nadzornog odbora utvrđen je prihod od 248.570,42 kune i rashod od 180.085,93 kune. Skupština je prihvatila prijedlog i donijela odluku da natjecanje 2. ŽNL počne 11. 3., pionira 17. 3., juniora 24. 3., lige središta 25. 3., 3./4. 4. početnika i prednatjecatelja. Finale kupa seniora, u kojem se sastaju Fešk i Vihor, igrat će se 18. 4. na gradskom stadionu u Našicama.

Uvijek zanimljiv dio dogodio se na samom kraju. Marin Pavlović (NK Vihor) proglašen je najboljim igračem, Mario Banović (NK Vihor) najboljim vratarom, Aleksandar Vuzem najboljim sucem, Stipa Topolovec najboljim trenerom, a Čedomir Ignjatić najboljim delegatom u 2017. godini. Za izuzetan doprinos razvoju i unaprjeđivanju nogometa nagrađeni su Željko Strilić (NK Fešk), Josip Abičić (NK Iskrica), Josip Povarnik (NK Zoljan) te škole nogometa Feška i Naška. Priznanje za životno djelo postumno je dodijeljeno Ivi Staniću iz Zoljana, a uručeno je njegovu sinu Antunu.

Skupštini se obratio i tajnik Županijskog nogometnog saveza Željko Bel, ispričao je opravdani izostanak predsjednika Ante Vučemilovića, koji je inače redovit na skupštinama našičkog središta.

- Bez imalo podilaženja, Središte Našice najbolji je dio našeg saveza. Imamo odličnu suradnju i njegov veliki doprinos razvoju Županijskog saveza – rekao je Bel. S. Sobodić

Najčitanije iz rubrike