Sport
SKUPŠTINA NS NAŠICE

Željko Bel: Našice su najbolje nogometno središte u županiji
Objavljeno 14. veljače, 2018.

U gradskoj vijećnici održana izvještajna skupština Nogometnog središta Našice. Nazočni su na njezinu početku minutom šutnje odali počast Josipu Pavlusu, preminulom predsjedniku Športske zajednice Grada Našica, dugogodišnjem igraču i predsjedniku Nogometnog kluba Našk. Skupštinu je otvorio i vodio predsjednik Ivica Valenčak, koji je ujedno podnio i izvješće o radu u 2017. godini. U svom obraćanju posebno je istaknuo da središte ima 30 klubova i 83 momčadi, a u proteklom razdobolju ugasio se jedan klub (Slavonac). Nazočne su pozdravili načelnik općine Podgorač Goran Đanić, gradonačelnik Našica Josip Miletić i predsjednik MO Našice Josip Matek. Istaknuli su kvalitetan rad i dobru suradnju, svima poželjeli uspješan rad u tekućoj godini te posebnu brigu u radu s mladima.

Nikakvih pitanja nije bilo nakon izvješća povjerenika natjecanja, suđenja, disciplinskog suca, Zbora nogometnih sudaca i trenera, koja su podnesena u pisanom obliku. Iz izvješća o financijskom poslovanju te izvješća Nadzornog odbora utvrđen je prihod od 248.570,42 kune i rashod od 180.085,93 kune. Skupština je prihvatila prijedlog i donijela odluku da natjecanje 2. ŽNL počne 11. 3., pionira 17. 3., juniora 24. 3., lige središta 25. 3., 3./4. 4. početnika i prednatjecatelja. Finale kupa seniora, u kojem se sastaju Fešk i Vihor, igrat će se 18. 4. na gradskom stadionu u Našicama.

Uvijek zanimljiv dio dogodio se na samom kraju. Marin Pavlović (NK Vihor) proglašen je najboljim igračem, Mario Banović (NK Vihor) najboljim vratarom, Aleksandar Vuzem najboljim sucem, Stipa Topolovec najboljim trenerom, a Čedomir Ignjatić najboljim delegatom u 2017. godini. Za izuzetan doprinos razvoju i unaprjeđivanju nogometa nagrađeni su Željko Strilić (NK Fešk), Josip Abičić (NK Iskrica), Josip Povarnik (NK Zoljan) te škole nogometa Feška i Naška. Priznanje za životno djelo postumno je dodijeljeno Ivi Staniću iz Zoljana, a uručeno je njegovu sinu Antunu.

Skupštini se obratio i tajnik Županijskog nogometnog saveza Željko Bel, ispričao je opravdani izostanak predsjednika Ante Vučemilovića, koji je inače redovit na skupštinama našičkog središta.

- Bez imalo podilaženja, Središte Našice najbolji je dio našeg saveza. Imamo odličnu suradnju i njegov veliki doprinos razvoju Županijskog saveza – rekao je Bel. S. Sobodić

Možda ste propustili...

KREŠIMIR IŽAKOVIĆ, TRENER USPJEŠNE VESLAČKE BRAĆE LONČARIĆ

Moramo proći normalni put kroz seniore, bez preskakanja

TURNIR NA MAČKAMAMI

Memorijal "Goran Zobundžija"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana