Sport
KUP “KREŠIMIR ĆOSIĆ”

Cedevita u Zadru kreće po peti uzastopni trofej
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Zadar je domaćin 27. izdanja Kupa “Krešimir Ćosić”, drugog zaredom koji na završnom turniru okuplja osam momčadi, koje će se od 14. do 17. veljače boriti za prvi domaći košarkaški trofej sezone. Njega je dosad ukupno osvajalo pet klubova, najviše Cibona (7), a slijede Zadar (6), Split i Cedevita (po 5) te Zagreb (3). Izdanje koje je pred nama bit će također i jubilarno 20. otkako nosi ime našeg legendarnog košarkaša Krešimira Ćosića. Stoga je i dodjeljivanje domaćinstva Zadru bila logična odluka, a u gradu košarke za ovaj trofej igrat će se već osmi put.

Posljednjih sezona u Kupu dominira zagrebačka Cedevita, koja kreće po peti uzastopni Kup. Branitelj naslova danas otvara Final Eight protiv Zagreba (17), a drugi četvrtfinalni par čine Šibenik - Zabok (19.30). Pobjednici tih utakmica igrat će u polufinalu, koje je na programu u petak (17). Dan prije u istim terminima za prolazak među četiri borit će se Škrljevo - Cibona (Zagreb) te gradski rivali Zadar - Sonik Puntamika, a pobjednike u petak (19.30) čeka međusobni okršaj za plasman u finale, koji je na programu u subotu od 18 sati. Jedino njega ćete nažalost moći pogledati na nacionalnoj televiziji, sve ostale utakmice prenosi Arenasport.

Malo je nedostajalo da se među osam najboljih nađu i košarkaši s Drave. Početkom godine, Vrijednosnice Osijek su u osmini finala tijesno poražene od Šibenika (62:67) na svom parketu, stoga će na novu prigodu morati čekati još godinu dana.

Lani se u Šibeniku Kup prvi puta igrao u novom, proširenom fomatu, a u finalu je Cedevita bila bolja od šibenskog Jolllyja. Prema sadašnjinm procjenama, za šestu titulu, petu uzastopnu mogla bi ovoga puta igrati protiv Zadra, koji je samo dvaput iskoristio prednost domaćinstva, te je osvojio trofej pred svojim navijačima. To potvrđuje da je ovo natjecanje gdje iznenađenja nisu rijetkost, stoga nas čeka sedam zanimljivih utakmica, a možda sudionici posljednje ne budu i izraziti favoriti. N.B.

Možda ste propustili...

OSJEČANIN U POLUFINALU EUROPSKOG PRVENSTVA

Pratljačić nokautirao Crnogorca, sa Srbinom za finale

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

Najčitanije iz rubrike