Novosti
OTPREMNINE OD 230 TISUĆA KUNA

HT planira otpustiti oko 60 zaposlenika
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Hrvatski telekom zbog poslovno uvjetovanih razloga do kraja ožujka namjerava otpustiti oko 60 zaposlenika, uz prosječnu otpremninu od 230 tisuća kuna bruto i druge stimulativne uvjete, izvijestila je u utorak ta kompanija.

Smanjenje broja zaposlenih HT obrazlaže osiguravanjem uvjeta za razvoj i prilagodbom poslovanja tržišnim i tehnološkim trendovima. "U sklopu ovih promjena je i smanjenje broja zaposlenika zbog poslovno uvjetovanih razloga. U okviru tog procesa utvrđen je višak od oko 60 zaposlenika kojima kompanija, iz poslovno uvjetovanih razloga, do 31. ožujka 2018. godine namjerava otkazati ugovore o radu", kaže se u HT-ovoj obavijesti. Dodaje se kako se smanjenje broja zaposlenika provodi sukladno Zakonu o radu i kolektivnom ugovoru te da mu se pristupa "s punom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću".

Tako je, kako se navodi, uz otpremninu zajamčenu kolektivnim ugovorom, donesena odluka o dodatnim, stimulativnim otpremninama koje će se isplatiti zaposlenicima, ovisno o godinama radnog staža u kompaniji, a za određene kategorije zaposlenika osigurana je i isplata posebnog dodatka u iznosu od šest plaća. Prosječna otpremnina po zaposleniku iznosi 230 tisuća kuna bruto, kažu u HT-u. Osim povećanih otpremnina, HT je zaposlenicima osigurao stručnjake koji ih savjetuju o lakšem snalaženju na tržištu rada, a dodatno zaposlenicima koji odlaze iz kompanije HT subvencionira edukacije prema izboru.H

Možda ste propustili...

BILJANA BORZAN: IDUĆI MANDAT BIT ĆE POSVEĆEN IZJEDNAČAVANJU NEJEDNAKOSTI

Picula na posljednjem mjestu SDP-ove koalicijske liste za Europski parlament