Osijek
PRVI LUKSUZNI APARTMANI U CENTRU

Umjesto na moru, uložili smo u turizam u Osijeku
Objavljeno 14. veljače, 2018.
Braći Drahotuski cilj je promicati Osijek kao hit turističku destinaciju

S petogodišnjim iskustvom uspješnog upravljanja turističkom agencijom “Kuna”, koja u svojoj ponudi nudi obilazak oko 50-ak europskih gradova, vlasnik agencije Sven Drahotuski u suradnji s bratom Davidom krenuo je u novi poslovni pothvat. Riječ je o otvaranju apartmanskog smještaja u centru grada, jedinog ovakvog tipa koji je kategoriziran s četiri zvjezdice i ima mogućnost smještaja cijelog turističkog autobusa.

Naime, od danas su svoja vrata u Ružinoj ulici otvorili apartmani i sobe “Centruma” s 12 smještajnih jedinica i kapacitetom od 40 ležajeva, ali i parkirališnim prostorom. Braća Drahotuski kažu kako već imaju iskustva s iznajmljivanjem privatnog smještaja u centru grada, ali do sada su to bili izdvojeni apartmani na različitim lokacijama, dok je ovo prvi, potpuno nov i u tu svrhu sagrađen objekt. Vlasnik agencije “Kuna” odlučio je kupiti zemljište u Ružinoj ulici, sagraditi dvokatnicu i namijeniti je isključivo iznajmljivanju turistima, a sve zato što ima novu viziju turizma.

- Većina turističkih agencija, ali i ljubitelja putovanja već je obišla sve europske destinacije, te se stvorilo zasićenje klasičnom ponudom. Traže se neke nove, neotkrivene destinacije. Osijek i Slavonija i Baranja sada su na karti putoholičara upravo kao neotkriveno blago i postoji velik interes da se ova lokacija ponudi onima željnima novih destinacija. Upravo će se naša agencija okrenuti u ovom smjeru. Znači, svima koji dođu možemo ponuditi kompletnu turističku ponudu i animacijski programa, od sada i luksuzan smještaj u apartmanima “Centrum” - napominje Sven Drahotuski.

Inače, apartmani “Centrum” opremani su materijalima nabavljenima u Zagrebu, ali namještajem izrađenim u Osijeku, a sve ideje u dizajnu braća Drahotuski dobila su putujući po različitim europskim destinacijama. Cijena ovog smještaja bit će na razini hotela s tri zvjezdice, iako će nuditi luksuz četiri zvjezdice, a svi gosti imat će mogućnost doručka u hotelu Waldinger. Ovi mladi poduzetnici i svojim primjerom žele pokazati da nema potrebe za napuštanjem Osijeka, jer se s dobrim idejama i ovdje može uspjeti.

- Mogli smo izgraditi za isti novac i pet apartmana na moru, koji bi mi sigurno bili puni tri mjeseca. No, u Osijeku možeš raditi 12 mjeseci i zaraditi jednako i ostaješ ovdje, što je najvažnije - poručuju Sven i David Drahotuski.

Nefreteta Z. EBERHARD
OSIJEK: 100.000 NOĆENJA u 2017.

Turistička zajednica grada Osijeka napominje kako je problem smještajnih kapaciteta u Osijeku nastao zatvaranjem hotela “Mursa”, no upravo ovakve inicijative popravile su drastično “turističku krvnu sliku” grada.

- Tada smo ostali na ispod 1000 kreveta, a sada ih imamo 1300, a da se pri tome nije izgradio ni jedan novi hotel. Riječ je isključivo o privatnim aprtmanima. Osijek je 2017. godine prešao brojku od 100.000 noćenja i ova ponuda pridonosi turističkoj ponudi grada, posebno što će Osijek kao turistička destinacija biti u prvom planu - komentirao je prilikom otvorenja apartmana “Centrum” Saša Uranjek, direktor Tuističke zajednice grada Osijeka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike