Osijek
DONACIJA HRVATSKOJ ZAJEDNICI U MAĐARSKOJ

Prikupili dvije tone knjiga za knjižnicu u Pečuhu
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Članovi 5. podružnice Moto kluba Veterani - Croatia, Istočna Hrvatska MKVC-a u suradnji s Odjelom prevencije PU osječko-baranjske, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, Moto klubom Veterani Posavina, Moto klubom Veterani Hercegovina te Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizirali su prikupljanje donacija, u kojem je prikupljeno više od dvije tone knjiga namijenjenih hrvatskoj zajednici u Republici Mađarskoj, odnosno knjižnici u Pečuhu.

Naime, u ponedjeljak, 12. veljače, na graničnom prijelazu u Donjem Miholjcu donaciju knjiga primio je član Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske i predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivan Gugan. Primopredaji donacije nazočio je i načelnik PU osječko–baranjske Ladislav Bece.

Donirane knjige dovezene su u Hrvatsku školu Miroslava Krleže, odakle će se dalje distribuirati po potrebi. Cilj je ove aktivnosti razvijanje širokog spektra suradnje sa zajednicom dokazujući raznolikost skrbi o različitim kategorijama građana. I.K.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UREĐENJE NAJPOPULARNIJEG KUPALIŠTA

Kopika se otvara na kraju školske godine

2

TKO SU NOVI NAJMOPRIMCI U DRŽAVNIM LOKALIMA

U gradskom središtu knjižara
Znanje, VIP i ekopovrćarnica

3

OGRADA, ISCRTAVANJE I OPREMANJE

Radovi na igralištu OŠ Franje
Krežme u punom jeku

oglas