Osijek
DONACIJA HRVATSKOJ ZAJEDNICI U MAĐARSKOJ

Prikupili dvije tone knjiga za knjižnicu u Pečuhu
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Članovi 5. podružnice Moto kluba Veterani - Croatia, Istočna Hrvatska MKVC-a u suradnji s Odjelom prevencije PU osječko-baranjske, Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, Moto klubom Veterani Posavina, Moto klubom Veterani Hercegovina te Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske organizirali su prikupljanje donacija, u kojem je prikupljeno više od dvije tone knjiga namijenjenih hrvatskoj zajednici u Republici Mađarskoj, odnosno knjižnici u Pečuhu.

Naime, u ponedjeljak, 12. veljače, na graničnom prijelazu u Donjem Miholjcu donaciju knjiga primio je član Savjeta Vlade RH za Hrvate izvan Hrvatske i predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Ivan Gugan. Primopredaji donacije nazočio je i načelnik PU osječko–baranjske Ladislav Bece.

Donirane knjige dovezene su u Hrvatsku školu Miroslava Krleže, odakle će se dalje distribuirati po potrebi. Cilj je ove aktivnosti razvijanje širokog spektra suradnje sa zajednicom dokazujući raznolikost skrbi o različitim kategorijama građana. I.K.

Možda ste propustili...

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike