Regija
ŽUPAN BOŽO GALIĆ S OPĆINSKIM NAČELNIKOM DARKOM GALIĆEM

U Privlaci o opskrbi vodom za piće, EU fondovima, demografiji
Objavljeno 13. veljače, 2018.

PRIVLAKA - Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić posjetio je Općinu Privlaka kako bi se upoznao s trenutnom situacijom.

- Za nas su najvažnije teme opskrba pitkom vodom na području cijele općine, priključenje na regionalni vodoopskrbni sustav, pitanje odvodnje i kanalizacijske mreže, realizacija projekata apliciranih na EU fondove, uređenje kanalske mreže, održavanje županijskih cesta, gospodarstvo i poljoprivreda, a posebno je za nas važno i demografsko stanje. Mi smo prema starosti stanovništva najstarija općina u županiji iako imamo mjere kojima želimo spriječiti odlazak mladih obitelji, ali tu nam Županija mora pomoći. Provodimo program stambenog zbrinjavanja, svi učenici dobivaju besplatne udžbenike, novorođene bebe dobivaju opremu. Ohrabruje nas što evo čujemo da ćemo na regionalni vodovod biti priključeni za četiri do šest mjeseci i tada će biti riješen veliki problem. Radovi su već počeli – kaže načelnik općine Privlaka Darko Galić.

Župan Božo Galić istaknuo je projekte u poljoprivredi, posebice projekte navodnjavanja poljoprivrednih površina, kao najvažnije za općinu Privlaka i najavio neke projekte koje će uz pomoć županijskih službi kandidirati na natječaje EU fondova.

Direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković govorio je o poboljšanju vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, gdje su gradovi Vinkovci i Otok te općine Cerna, Ivankovo, Andrijaševci i Privlaka i najavio radove na poboljšanju opskrbe pitkom vodom Privlake. U tom je mjestu objavljeno kako voda iz slavina nije zdravstveno ispravna, a jedino cjelovito rješenje je, kažu u VVK-u, priključenje Privlake na regionalni vodovod. Prije dva tjedna potpisan je ugovor o gradnji Regionalnog vodoopskrbnog sustava istočne Slavonije I. etapa - istočni dio dionica 3: vodoopskrbni cjevovod Slakovci - Privlaka - Otok - Komletinci. Vrijednost radova je 12,5 milijuna kuna, a investicija je važna jer će stanovnici Grada Otoka, prigradskog naselja Komletinci te općina Stari Jankovci i Privlaka nakon završetka radova dobiti kvalitetnu pitku vodu iz Regionalnog vodovoda koji je jedino kvalitetno rješenje za vodoopskrbu najistočnije županije.

- S obzirom na to da imamo četiri izvođača u zajednici ponuditelja, očekujemo da u najkraćem roku završe radove, najkraće do ljetne sezone i pojačane potrošnje vode, odnosno do početka srpnja - rekao je Milinković.M.Flego

DVIJE TREĆINE NA REGIONALNOM VODOVODU

Projekt Regionalnog vodovoda od velikog je značenja za Vukovarsko-srijemsku županiju jer njegovom gradnjom dio po dio županije dobiva kvalitetnu pitku vodu, pa će tako i mještani Privlake do ljeta dobiti kvalitetnu pitku vodu. Trenutno dvije trećine stanovnika županije, njih oko 100.000, dobiva vodu iz Regionalnog vodovoda, a radom cjelokupnog regionalnog sustava upravlja se iz Distributivnog centra Kanovci u Vinkovcima.

Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

Najčitanije iz rubrike