Regija
DOBIVAJU KRUŽNI TOK

Crna točka miholjačkog kraja konačno odlazi u povijest
Objavljeno 14. veljače, 2018.

DONJI MIHOLJAC - Gradonačelnik Donjeg Miholjca Goran Aladić potvrdio nam je da bi ovog proljeća trebala početi dugoočekivana izgradnja kružnog toka u Harambašićevoj ulici u Donjem Miholjcu, koja se najavljuje već nekoliko godina.

Prvi čovjek grada na hrvatsko-mađarskoj granici objašnjava da je riječ o projektu koji će financirati Hrvatske ceste i koji je Vlada RH već odobrila, na sjednici u Osijeku prošle godine, a koji je vrijedan između 3,4 i četiri milijuna kuna. Izgradnjom kružnog toka na tom dijelu ceste znatno bi se podigla razina prometne sigurnosti za sve sudionike u prometu koji se koriste tom dionicom ceste D-34, s obzirom na to da je upravo na tom križanju zabilježen velik broj prometnih nesreća i da već godinama nosi neslavnu titule prometne crne točke miholjačkog kraja.

O potrebi izgradnje kružnog toka u Harambašićevoj ulici počelo se govoriti i za to pripremati projekt još 2015. Iste su godine i konkretno obećanje da će Hrvatske ceste realizirati projekt tadašnjem donjomiholjačkom gradonačelniku Zoranu Kovaču dali čelnici Hrvatskih cesta Jurica Krleža i Josip Škorić. Gradonačelnik Kovač je tada izrazio spremnost Grada da odradi svoj dio posla oko rješavanja imovinskopravnih odnosa, ali i sve druge eventualne poslove u njihovoj ingerenciji kako bi se ubrzala realizacija projekta, u sklopu rekonstrukcije ceste D34 od Osijeka do Donjeg Miholjca.

Škorić je već tada potvrdio da su Hrvatske ceste od Grada zaprimile zahtjev za rekonstrukciju ceste D34 kroz Donji Miholjac, točnije, za izgradnju kružnog toka na crnoj točki gdje je bilo mnogo nesreća, pa se pritom odmah definirao i hodogram aktivnosti. Grad je dobio zadaću da u suradnji s Tehničkom ispostavom u Osijeku definira projektni zadatak, nakon čega bi se trebao napraviti sporazum o sufinanciranju.

- Taj ćemo problem riješiti kao naš dug prema Donjem Miholjcu nakon završetka obilaznice, jer tek sa završetkom obilaznice većina prometa, posebice onog kamionskog, premjestit će se iz središta grada, čime će se stvoriti pretpostavke za realizaciju ovog projekta - objasnio je tada Škorić razloge zašto se ranije nije moglo pristupiti izgradnji kružnog toka u Harambašićevoj ulici.

Možda ste propustili...

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

CRVENI KRIŽ: MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE

OŠ Bilje i Medicinska škola Osijek pobijedili

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

OPĆISKI PROJEKT U KARANCU

Sanacija Doma kulture stajat će 62 tisuće eura