Sport
MARKOVIĆEV NASLJEDNIK

Aurel Benović nastupit će na SK-u u Kataru
Objavljeno 13. veljače, 2018.
Mladi osječki gimnastičar na kontrolnom treningu u ATON centru u Nedelišću stigao u društvo “velikih dečki”

Nacionalni gimnastički centar Aton u Nedelišću proteklih dana bio je mjesto okupljanja najboljih hrvatskih gimnastičarki i gimnastičara. Naime, kontrolnim treninzima definiraju se mjesta i broj sudionika na svjetskim kupovima. Sezona se otvara 22. veljače Svjetskim kupom u Melbourneu, koji neće financirati HGS, nego je odlučeno da svoje reprezentativce pošalje zagrebački Hrvatski sokol, koji će i financirati odlazak svoje dvojice reprezentativaca. Tako će u Melbourneu nastupiti Matija Baron i Kristijan Vugrinski.

Četvorka u Baku

No, “prava” sezona počinje 15. ožujka Svjetskim kupom u Bakuu, a odmah tjedan dana poslije domaćin etape SK-a je Doha. Tako će na prvi Svjetski kup ići već potvrđeni Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama, Anton Kovačević na preči te Ana Đerek na gredi i parteru. Nekoliko dana poslije u Dohi će hrvatsku reprezentaciju činiti uz Anu Đerek (greda i parter), Karlovčanka Petra Furač (greda) te aktualni svjetski prvak na preči Tin Srbić, a na istoj spravi nastupit će i Anton Kovačević. Na konju s hvataljkama uz Roberta Seligmana mjesto je kontrolnim treningom izborio član ZTD-a Hrvatski Sokol, Kristijan Vugrinski, koji je dobio nešto bolju ocjenu od Osječanina Renata Prpića. Pravo iznenađenje priredio je 17-godišnji osječki junior Aurel Benović. Sjajnom vježbom na parteru ušao je među „velike dečke“, izborio Dohu i potvrdio najave da će upravo on biti nasljednik svog klupskog kolege iz GD-a Osijek Žito i dugogodišnjeg hrvatskog reprezentativca, Tomislava Markovića, koji je zbog zdravstvenih problema morao prekinuti karijeru.

Idemo dalje

- Aurel je za sve bio pozitivan šok. Aurel je gimnastičar koji još može nastupati za juniore, ali smo zajedno, njegov trenerski tim, odlučili da već sada pokuša dohvatiti seniorske kriterije. Uspio je svoju vježbu odraditi od početka do kraja i na iznenađenje svih doći do seniorskog A kriterija za Svjetski kup u Dohu. Mi koji radimo s njim znali smo kakav je talent, a sada se konačno sve oko njega počelo oblikovati u jednu cjelinu koja je doista vrlo perspektivna. Njegov font elemenata nadmašuje ono što je, primjerice, Tomislav Marković znao u svojim seniorskim danima - objasnio je Vladimir Mađarević, Aurelov trener i predsjednik tehničkog odbora HGS-a.

U dvorani u Nedelišću trenirao je i sjajni izraelski parteraš, nekadašnji europski prvak Alexander Shatilov. Kada je vidio vježbu mladog Benovića, ustvrdio je:

“Ovaj mali je sigurno iz Markovićeve škole, on je njegova kopija!”

Znači hrvatska, ali i osječka gimnastika idu dalje. Bit će zanimljivo Benovića vidjeti i u Osijeku. Ovogodišnji, deseti Osijek Grand prix je od 24. do 27. svibnja.

Krešimir LACKOVIĆ
JOŠ DVA MJESTA ZA JUNIORE

U Nedelišću je održan i kontrolni trening za juniore koje ove godine očekuje Europsko prvenstvo koje će se kao i za seniore održati u kolovozu u Glasgowu. Tri mjesta već su osigurana, a još su dva prazna. Ranije su nastup na EP-u zaslužili Osječanin Mauro Nemčanin (Inova gim) te Marko Sombolec i Mateo Žugec. Na dobrom putu za nastup u Glasgowu je član GD-a Osijek Žito Josip Vukovac. On je zasad osigurao B kriterij i, ostane li takvo stanje, Osijek će imati još jednog gimnatičara u Glasgowu.

Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike