Sport
OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

Stara dama ili pijetlovi?
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Nakon dvomjesečne stanke, prvim utakmicama osmine finala večeras se nastavlja Liga prvaka. UEFA je i ove sezone prvu nokaut rundu razvukla na četiri tjedna, pa su danas na rasporedu utakmice u Baselu i Torinu. Više pozornosti svakako privlači ogled između Juventusa i Tottenhama, jedan od tri zvučnija dvoboja ove faze natjecanja. “Stara dama” sjajno gura ove sezone, trenutno je nanizala 11 uzastopnih pobjeda, gotovo je tri mjeseca bez poraza, a u tom je razdobolju u 16 utakmica primila samo jedan pogodak, što je klupski rekord. I sve to trener Allegri uspio je posložiti s dosta problema oko kadra jer mu zbog ozljeda nedostaju Cuadrado, Matuidi, Howedes i Dybala. Za potonjeg postoji nada kako bi mogao bar biti na klupi, a još se čeka posljednji pregled Barzaglija, o čemu će ovisiti može li konkurirati za večeras. Tottenham nema takvih problema, menadžer Pochettino na raspolaganju nema samo Alderweirelda, a i on se sa svojom momčadi može pohvaliti lijepom nizom bez poraza, koji je trenutno stigao do brojke 12. Tu su i tri derbija u nizu (M. United, Liverpool i Arsenal) u kojima su “pijetlovi” upisali dvije pobjede i remi, pa je razumljivo da u Torino stižu puni optimizma. I s “raspucanim” Kaneom, koji je ove sezone zabio već 32 pogotka u klupskom dresu.

- Juventus je sjajna momčad, jedna od najboljih u Europi. Međutim, u dobroj smo formi, puni samopouzdanja i spremni smo mu parirati - poručio je Pocchetino uoči večerašnjeg prvog susreta.

I dok je taj ogled otvoren što se prolaska tiče, onaj između Basela i Manchester Cityja ima jasnog favorita - lidera Premier lige. Guardiolina momčad ima samo dva poraza ove sezone, gotovo da je već osigurala naslov prvaka, a u igri je za sve četiri trofeja. U riznici mu nedostaje ovaj najvrjedniji - Lige prvaka te se švicarski prvak tretira kao samo jedna prolazna prepreka na tom putu. Iako Guardiola ima dosta problema oko ozljeda (Mendy, Jesus, Mane, Delph) u svom kadru ima dovoljno aduta, pogotovo u napadačkom dijelu koji predvodi dvojac u sjajnoj formi Aguero i De Bruyne. U Baselu su svjesni da ih čeka utakmica u kojoj će uglavnom biti u podređenom položaju, svoju će igru bazirati na čvrstoj obrani te prijetiti iz kontranapada, a vjeruju da nakon što su u skupini već svladali Manchester United, isto mogu ponoviti i s drugim klubom iz tog grada. G. Roguljić

Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

TRETMAN, TRENING, PONOVNO TRETMAN…

Mitrović razveselio Srbe

Najčitanije iz rubrike