Sport
U ZAVRŠNICI PRIJELAZNOG ROKA

Nakon Milovića dolazi i Katić
Objavljeno 13. veljače, 2018.
Špekulira se kako će za Katića Osijek platiti Slaven Belupu odštetu od 600.000 eura

Vezani članci

BIVŠI KAPETAN HAJDUKA U GRADSKOM VRTU

Milović iz Kine stigao na posudbu u Osijek

Polako cure posljednji sati zimskog prijelaznog roka, koji za HNL traje do 15. veljače. Na tržištu je konačno poteze počeo vući i NK Osijek.

Dugo se čekalo, vagalo, stigao je i početak proljetnog dijela sezone, a trener Zoran Zekić nije dobio ni jedno novo lice u svlačionicu. I onda se dogodio krah protiv Dinama, u kojem je Osijek doista izgledao loše, s naglašenim problemima u defenzivi. I kvalitativnim i kvantitativnim. To se najbolje očitovalo u činjenici što je Mateo Barać ostao na terenu svih 90 minuta iako se strašno mučio i upadao iz pogreške u pogrešku. Na pitanje zbog čega nije zamijenjen, Zekić je ponudio jednostavan odgovor:

- Nisam imao kim!

Na klupi je imao jednog stopera, mladog Danijela Lončara, ali njega poslati u igru u trenutku kada se momčad Osijeka strašno mučila sama sa sobom bilo bi doista suludo.

Milović na posudbi

Taj susret s Dinamom nije ništa otkrio, nego je samo potvrdio slabosti koje je Osijek demonstrirao tijekom priprema. Baš u Španjolskoj su se ti defenzivni problemi itekako očitovali. No trebao se dogoditi Dinamo da se povuku prvi konkretni potezi. Osijek je tako u svoje redove na posudbu do kraja sezone doveo Gorana Milovića, nekadašnjeg kapetana Hajduka. Taj 29-godišnjak posljednje dvije sezone igrao je u kineskom Chongqing Dangdai Lifanu, ali s dolaskom Portugalca Paula Benta na trenersku klupu pao je u drugi plan. Milović je otpočetka bio na radaru osječkog prvoligaša, ali su se očito vagale i neke druge opcije, no sad kad je zagorilo, krenulo se hitno u realizaciju tog posla. Inače, riječ je o 195 centimetara visokom lijevom stoperu koji je svojevremeno odigrao i jednu utakmicu za hrvatsku reprezentaciju, a u HNL-u je skupio respektabilnih 139 nastupa u dresovima Splita i Hajduka. Nema dvojbe da će on biti pravo pojačanje za bijelo-plave, koje neće samo pojačati konkurenciju na pozicijama srednjih braniča nego bi i vrlo lako mogao postati prva opcija treneru Zoranu Zekiću. U dogovor o posudbi ugrađena je i klauzula prema kojoj Osijek u ljeto može otkupiti Milovićev ugovor od kineskog kluba. Jedino što sad ostaje upitno jest hoće li Osijek stići registirati Milovića za susret s Rijekom. Čeka se međunarodni certifikat iz Kine, a to nije uvijek najbrži proces. Milović će se novim suigračima priključiti na današnjem treningu.

Akcija Katić

Osječani neće stati samo na Miloviću. Jučer su krenuli u akciju dovođenja još jednog centralnog braniča, kojeg su naciljali odavno - Nikole Katića. Riječ je o 21-godišnjem stoperu koji uspješno igra u dresu Slaven Belupa. Navodno je sportski direktor NK Osijek Alen Petrović dobar dio jučerašnjeg dana proveo u Koprivnici pregovarajući sa Slaven Belupom oko Katića. Ne treba podsjećati kako su bijelo-plavi već istraživali mogućnosti za angažman tog 194 centimetra visokog igrača, ali tada su Koprivničani izvjesili milijunski odštetni zahtjev. Zato je Osijek uzeo time-out, tijekom kojeg je razmatrao druge opcije, ali je mogućnost Katićeva angažmana sad aktivirana jer prostora za manevriranje više nema. Zekiću hitno trebaju rješenja na stoperskim pozicijama, pa se sad više ne pita ni za cijenu, jer vrijeme istječe. Za očekivati je kako će Koprivničani omekšati svoj stav oko odštete. Slično je bilo i kada se pregovaralo za Muzafera Ejupija. Slaven Belupo je i tada pristao spustiti odštetni zahtjev, pa se posao na kraju realizirao. Sada se nagađa kako će za Katićev dolazak u Gradski vrt Osječani trebati platiti odštetu od 600.000 eura. Navodno je samo pitanje trenutka kada će NK Osijek objelodaniti da je angažirao još jedno zimsko pojačanje.

Dalibor KELER

Braniči

OSIJEK BI RIJEŠIO OBRAMBENO PITANJE

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike