Sport
KATASTROFA NA PROLJETNOJ PREMIJERI

Hajdukove kontre bile su nerješive za Vinkovčane
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Vezani članci

RIJEČI TRENERA NAKON VINKOVAČKIH 90 MINUTA

Bartolović: Ne znam zbog čega smo potonuli

Ni dan nakon visokog poraza Cibalije od Hajduka na proljetnoj premijeri u Vinkovcima (0:5) nikome nije jasno zbog čega je došlo do pada u igri u nastavku susreta. Razmišlja se o tome kako je Cibalia bila napadački orijentirana otpočetka. Cijelo prvo poluvrijeme Vinkovčani su bili potpuno ravnopravan protivnik, a, mogli bismo reći, u nekim detaljima i bolji od svojih gostiju. Na žalost navijača i simpatizera Cibalije, inicijativu i prilike koje su imali igrači Cibalije nisu pretvorili u pogotke. I kako to u većini slučajeva biva kada je u pitanju Cibalia, propusti budu kažnjeni. Hajduk je poveo pretkraj poluvremena iz poluprilike, koju je spretno i sretno iskoristio Said. Tako primljen pogodak ponovo otvara pitanje stabilnosti obrane Vinkovčana, kojoj je to bio 43. primljeni pogodak u ovoj sezoni, a koji je očito uzrok da Cibalia krene još silovitije, što je ostavilo dosta prostora u njezinu prostoru. Unatoč proživljenom u drugom poluvremenu trener Mladen Bartolović sjetio se i onih malo dobrih stvari iz prvog poluvremena.

- Smatram da je naša igra u prvom poluvremenu bila jako dobra. Imali smo nekoliko kvalitetnih prilika, ali nismo uspjeli zabiti. Primili smo pogodak iz prekida, iz onoga na što smo najviše upozoravali igrače. Na žalost, ni taj prekid nisu isforsirali oni, nego mi i iz naše su pogreške poveli. Nakon tog pogotka i stanke u poluvremenu nisam mogao ni sanjati da će se utakmica ovako završiti. Rezultatski smo prošli jako loše, jer drugo poluvrijeme nije bilo na razini prvog, a Splićani su znali kazniti sve naše propuste - pričao je Bartolović.

Sve zadovoljstvo iz prvog poluvremena obrisano je u katastrofalnuih 45 miuta. Očito je trener gostiju Željko Kopić pročitao namjere i želje Cibalije, a znao je kvalitetu svoje momčadi. Dopustio bi igračima Cibalije da ih uguraju u njihovu polovicu igrališta, a onda bi brzom transformacijom i dugim loptama upošljavao napadače, koji su bili brži od obrambenih igrača Cibalije i lako dolazili do Brkićeva gola. U takvoj igri istaknuo se brzonogi i tehnički potkovani Ohandza, koji je miješao obranu Cibalije kako je htio i želio, a potom kao rukom posluživao svoje suigrače koji su prilike pretvarali u pogotke. Na kraju je poraz mogao biti i gori da su Splićani bili u posljednjem pasu mali sigurniji, odnosno koncentriraniji. Nakon susreta postavilo se pitanje nedostatka tjelesne pripreme. Jer Cibalia jednostavno nije stizala vratiti se u obranu.

- Takvo se pitanje postavlja uvijek nakon ovakvog rezultata, ali smatram da to nije problem. Očito je da je Hajduk jedna kvaliteta više, a i naše individualne pogreške pomogle su gostima da dođu do takvog rezultata, jer za prva tri pogotka upravo je to bio razlog što smo ih primili. Kada se prime tri gola, onda se i psihološki padne, pa se na kraju dogodi ovako bolan poraz. Što se kontri tiče, upozoravali smo na taj detalj, u kojem je Hajduk jak, ali i mi smo morali prije napraviti prekid. U dva-tri duela prije, na to se upozorava stalno, bar od kada sam ja ovdje. Na kraju rezultat oslikava drugo poluvrijeme, u kojem smo izgledali jako loše - zaključio je trener Bartolović.

Antun GRGIĆ
NIŽIĆ JE OČITO NAVIKAO NA IDEALNE UVJETE

Ne možemo a da ne spomenemo izjavu Zorana Nižića iz Hajduka, koji je nakon susreta i pobjede od 5:0, vjerojatno “napumpan egom”, izjavio: “Teren je bio najgori ikada, bili su to nenogometni uvjeti.” Teren u Vinkovcima doista nije idealan, ali je bio daleko od “najgorega ikada” na kojem je igrao taj “veliki nogometaš”, koji je navikao na idealne uvjete pa mu ovaj u Vinkovcima nije odgovarao. Može li se, na primjer, teren u Vinkovcima usporediti s onim u Zaprešiću, na kojem je odigran susret Intera i Slaven Belupa?

Možda ste propustili...

IGRAČI VRIJEDNOSNICA U REPREZENTACIJI

“Brokeri” Perić i Turalija na Univerzijadi

Najčitanije iz rubrike