Novosti
DAVOR BERNARDIĆ O SITUACIJI U SDP-U:

Moja pozicija na čelu stranke je neupitna
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u ponedjeljak kako stranka nije financijski ugrožena, da je njegova pozicija predsjednika neupitna, da su ga izabrali svi članovi SDP-a te da će odgovarati isključivo njima.

- Njima ću položiti račune nakon sljedećih parlamentarnih izbora - kazao je Bernardić u emisiji Hrvatskog radija “Oporbeni zarez” i najavio da će SDP ove godine morati riješiti pitanje moralno-političke odgovornosti. “Jer je ja imam, a s druge strane postoji šačica pojedinaca koji misle da mogu lažima, spinovima, obmanama skinuti odgovornost koju su neki od njih imali zbog očito lošeg rada dok smo bili na vlasti, kada je stranka počela rapidno padati, pa smo dva puta u godinu dana izgubili izbore”, poručio je. Ta šačica pojedinaca, dodao je, tada nije bila glasna, “a ovo sada je njihova borba za interese i fotelje”. Naglasio je kako neće dopustiti da stranka bude “talac šačice tih pojedinaca”, jer se u SDP-u sada bave posljedicama, a ne uzrocima, koji datiraju iz vremena prije njegova dolaska na čelo stranke. “Želim da se okrenemo budućnosti i prestanemo baviti sami sobom, jer to građane ne zanima i nisu nam zbog toga dali povjerenje”, istaknuo je Bernardić i članovima koji su ga izabrali za predsjednika obećao da će SDP i dalje biti čvrst i stabilan te da će i treći put preuzeti odgovornost za Hrvatsku. Bernardić ne vjeruje da će se na stranačkoj konvenciji tražiti njegov opoziv.

“Suprotno najavama šačice pojedinaca u rušilačkom pohodu, konvencija neće biti izborna, nego konstruktivna, afirmativna, programska, s donošenjem novog statuta, koji će donijeti demokratske iskorake”, rekao je.

SDP će, najavio je, ubuduće na svim izbornim listama imati 50 posto žena, jer želi dodatno osnažiti svijest da je u Hrvatskoj potrebno do kraja obračunati se s konzervativnim strujama koje pokušavaju Hrvatsku odgurati tamo gdje joj nije mjesto, kao i s nasiljem nad ženama.

Što se tiče reakcije pet dnevnih novina koje se oglasilo zbog sustavnih demantija koje im Bernardić šalje preko odvjetničkog ureda, kazao je kako je još u Ogulinu najavio da će se boriti protiv laži o SDP-u, istaknuvši da se “mora zaštititi od laži i objeda”.

Što se SDP-ova kandidata za predsjedničke izbore tiče, rekao je da će tu odluku donijeti na tijelima stranke. Tonina Piculu smatra jednim od najiskusnijih i najkompetenijih u SDP-u kada je riječ o vanjskoj politici, ali da ni s kim, pa ni sa Zoranom Milanovićem, nije razgovarao o predsjedničkim izborima. D.Pav./H

NEĆEMO ZAVRŠITI U BLOKADI

Komentirajući to što se stranka s tužiteljem Slobodanom Ljubičićem nagodila da dug Milana Bandića iz kampanje za lokalne izbore 2009. godine od 9,5 milijuna kuna plate na rate tijekom šest godina, Bernardić je naveo kako SDP nije financijski ugrožen i neće završiti ni u blokadi ni u bankrotu. Najavio je da će SDP tužiti odgovorne za nastali dug, a nije htio komentirati nedavno fotografiranje u društvu Bandića i ljudi koji su srušili SDP-ova Mihaela Zmajlovića s čela Skupštine Zagrebačke županije, rekavši samo da je o tome izvijestio članove Predsjedništva.

Možda ste propustili...

U SPLITU ZAPOČELA KONFERENCIJA O GENETICI

Čak četiri nobelovca u Hrvatskoj

PRAZNIK KOJIM REPUBLIKA HRVATSKA OBILJEŽAVA POVIJESNU ODLUKU SABORA

Posljednji Dan državnosti 25. lipnja?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SPRJEČAVANJE NEREDA NA SPORTSKIM NATJECANJIMA

Tko odbije testiranje na alkohol ili droge, neće moći na stadion

2

BOŽO GALIĆ, VUKOVARSKO-SRIJEMSKI ŽUPAN

Do sada je ugovoreno i u provedbi su projekti vrijedni gotovo tri milijarde kuna

3

PRAZNIK KOJIM REPUBLIKA HRVATSKA OBILJEŽAVA POVIJESNU ODLUKU SABORA

Posljednji Dan državnosti 25. lipnja?