Osijek
PROJEKT “SVE TAJNE PISMENOSTI”

Udružili se Osječani, Splićani i Siščani
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Na uvodnoj konferenciji u Elektrotehničkoj i prometnoj školi ovih je dana predstavljen projekt “Sve tajne pismenosti”, koji ova škola provodi u partnerstvu s Elektrotehničkom školom Split i Tehničkom školom Sisak. Projekt je usmjeren na razvoj ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje podizanjem razine informacijske pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola. Vrijedan je gotovo 1,5 milijuna kuna i u stopostotnom je iznosu financiran iz Europskog socijalnog fonda.

- Ovim ćemo projektom ojačati kapacitete 120 odgojno-obrazovnih djelatnika u trima strukovnim školama za kreiranje inovativnih interdisciplinarnih kurikuluma. Učenici će unaprjeđivati čitalačku, medijsku, digitalnu, matematičku i prirodoslovnu pismenost uključivanjem u nove izvannastavne aktivnosti: “Pismenost – ključ uspjeha”, “Digitalni laboratorij” i “Kino klub Na Prav I”, te osposobiti se za učinkovito pronalaženje, kritičko vrednovanje i korištenje informacija, kao i za izradu multimedijskih sadržaja – rekao je ravnatelj Antun Kovačić, dipl. ing.

Učenici i nastavnici iz triju strukovnih škola sudjelovat će u stručnim usavršavanjima tijekom edukacija i studijskog putovanja, u izradi i provedbi novonastalih kurikuluma, izradi metodologije definiranja ishoda učenja, upotrebe IKT-a u nastavi, organizacije i provedbe projektnih dana i tjedana.

Dorotea Telarović, savjetnica za školstvo u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije, istaknula je kako je dodatna vrijednost toga projekta u suradnji sa školama iz drugih županija. Ravnatelji škola partnera izrazili su zadovoljstvo još jednom suradnjom s tom osječkom školom. J. Pejaković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana