Crna kronika
TRAGIČNA NESREĆA U ILOKU

Smrtno stradao zabivši se Golfom u betonski zid
Objavljeno 13. veljače, 2018.
Ove su godine do nedjelje na hrvatskim prometnicama poginule 22 osobe

ILOK - Šezdesetjednogodišnji vozač poginuo je u prometnoj nesreći u subotu oko 14.50 u Iloku.

- Vozač iz Iloka upravljao je osobnim automobilom VW Polo vukovarskih registracija ulicom Josipa Jurja Strossmayera u Iloku. U jednom trenutku izgubio je nadzor nad vozilom, sletio s kolnika te udario u betonski zid. Zbog težine zadobivenih ozljeda 61-godišnjak je preminuo u Općoj županijskoj bolnici Vukovar - doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Ovo je prva prometna nesreća s poginulom osobom u Vukovarsko-srijemskoj županiji ove godine. Prošle godine na istom području poginulo je 18 osoba, što je pet poginulih više nego 2016., kada je u prometu u Vukovarsko-srijemskoj županiji smrtno stradalo 13 osoba u 12 prometnih nesreća.

Na dan 8. veljače u prometnim nesrećama na hrvatskim cestama poginulo je 19 osoba, što je jednako kao u istom razdoblju 2017. Prošle je godine u prometnim nesrećama smrtno stradala 331 osoba, ili 7,8 posto više nego 2016. godine, u kojoj je poginulo 307 osoba.

Kako ističu iz policije, nezadovoljavajući trend smrtnog stradavanja nastavljen je i u siječnju ove godine, u kojem je poginulo 17 osoba, odnosno pet ili 41,7 posto više nego u siječnju 2016., kada je poginulo 12 osoba.

- Iz podataka o prometnim nesrećama vidljivo je da su sudionici nesreća smrtno stradavali uglavnom zbog pogrešaka koje su se odnosile na vožnju pod utjecajem alkohola, brzinu neprimjerenu uvjetima na cestama i nalete na pješake - navode iz MUP-a. Kako dalje dodaju, policija će tijekom veljače, posebice u noćnim satima u dane vikenda, ali i u ostatku tjedna, provoditi akcije usmjerene prije svega na sprječavanje i sankcioniranje tzv. četiri glavne ubojice u prometu, a to su vožnja pod utjecajem alkohola, nepoštovanje dopuštenih brzina, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece), nepropisna uporaba mobitela, ali će kažnjavati i druge teške prekršaje zbog kojih se događaju najteže prometne nesreće.

Sandra LACIĆ
S 2,04 PROMILA U KRVI AUTOM USMRTIO PJEŠAKA

Policija je očevidom utvrdila uzrok prometne nesreće u ponedjeljak oko 3.40 u Novom Petrovom Polju, u kojoj je poginuo pješak. Kako doznajemo iz PU virovitičko-podravske, nesreću je izazvao 38–godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 2,04 promila upravljajući automobilom od sjevera prema jugu. Došavši do kućnog broja 39, nije se držao što bliže desnom rubu kolnika, nego je vozilom prešao na lijevi rub ceste, gdje je prednjim lijevim dijelom vozila udario u 54–godišnjeg pješaka, koji je od zadobivenih ozljeda preminuo.

DVIJE NESREĆE KOD POŽEGE

U petak i subotu dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom u Požeško-slavonskoj županiji. U petak oko 9 sati u Kolodvorskoj ulici u mjestu Poljana 67-godišnji vozač i 43-godišnja vozačica pri mimoilaženju nisu sa svoje lijeve strane ostavili dovoljan razmak između vozila i držali se desnog ruba kolnika, zbog čega je došlo do udara bočnim ogledalima vozila. U subotu oko 6.10 u Ivandolu 27-godišnji jvozač sletio je s ceste Peugeotom, njemačkih registracija, nakon čega je došlo do udara u betonsku ogradu u vlasništvu 73-godišnjaka i prometni znak u vlasništvu općine Brestovac. Vozaču je naplaćena novčana kazna zbog nepropisnog kretanja kolnikom.

alarm

POVEĆAN JE BROJ POGINULIH NA CESTAMA

Možda ste propustili...

TROJE POGINULIH U UTORAK NA HRVATSKIM CESTAMA

Vozač (44) Audija nije bio vezan

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura