Crna kronika
KUJICA MRVICA JE HEROJ

Lajanjem probudila vlasnicu i spasila ju od sigurne smrti
Objavljeno 13. veljače, 2018.

Zahvaljujući kujici Mrvici, Jelena Krasnić (69) izišla je iz kuće u plamenu u Ulici Stjepana Radića 106 u Čepinskim Martincima bez ogrebotine. Naime, u ponedjeljak poslije 3 sata kuća je već bila puna dima, a Mrvica je glasno lajala i tako probudila svoju vlasnicu, spasivši ju od sigurne smrti.

- Osjetila sam da me nešto guši i da teško dišem, ali me Mrvica probudila. Kad sam otvorila oči, shvatila sam da je soba puna dima. Zgrabila sam Mrvicu i iznijela je iz kuće. Odmah sam nazvala vatrogasce - priča Jelena Krasnić. Vatrogasci DVD-a Čepin javili su se na Jelenin poziv u 3.28 sati. Već za četiri minute četiri vatrogasca jurila su u Čepinske Martince s jednim vozilom. Vlasnica ih je dočekala ispred kuće iz koje je kroz prozore sukljao gust dim.

- Dočekala nas je starija žena i kada sam ju upitao ima li još koga u kući, činilo se kao da je još neka osoba u kući, no pričala je o psu. Uputila me je u kojoj sobi je izbio požar, te mi rekla da ju je probudio pas koji je s njom 13 godina. Soba u kojoj je požar izbio dvije sobe je dalje od one gdje je žena spavala, no da je nije pas probudio, vjerojatno ne bi dobro prošlo, jer bi se požar proširio - kazao nam je Tomislav Nađ, zamjenik zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čepin. Vatrogasci su uz gašenje požara krenuli i u potragu za Mrvicom, za koju se vlasnica uplašila kamo je otišla.

- Pronašli smo ju vani, pa sam ju držao u krilu jer smo pokušavali shvatiti zašto šepa. Kasnije se sama vratila u kuću na krevet - kazao je Nađ. Nakon očevida bit će poznat točan uzrok izbijanja požara.

Sandra LACIĆ
OSTALA BEZ STRUJE

Ionako trošna, kuća u kojoj živi Jelena Krasnić sada je dodatno uništena. U prostoriji u kojoj je požar izbio urušio se dio stropa, cijela kuća je zadimljena, prozorska stakla su popucala, a ostala je i bez struje.

- Vatra je zahvatila neke instalacije i sad nemam struje. Živim od 1100 kuna mirovine i nemam novca za popravak - kazala je Jelena. Hitno joj treba pomoć električara da bi ponovno dobila struju, kao i pomoć oko nabave i ugradnje stakala u prozorska okna, jer, kako sama kaže, prozori su tu kakvi-takvi, ali stakala nema pa je hladno. Ako netko želi pomoći, može otići izravno na adresu Jelene Krasnić ili ju nazvati na broj telefona 0919149813.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike