Mozaik
HRT: VIJESTI IZ KULTURE

Nova voditeljica je Tamara Džebić Šaljan
Objavljeno 12. veljače, 2018.

HRT-ova novinarka i urednica Tamara Džebić Šaljan nova je voditeljica Vijesti iz kulture koje se prikazuju na Prvome programu Hrvatske televizije svake večeri nakon trećega Dnevnika.

- Radujem se novome poslu i jako sam zadovoljna s prvih nekoliko izdanja emisija. Ekipa je u režiji bila divna, a imala sam i veliku potporu urednice Zrinke Turalije Kurtak. Timski smo sve odradili, a reakcije gledatelja i kolega su sjajne - ističe Tamara Džebić Šaljan. Ta iskusna novinarka i urednica već je dvanaest godina na HRT-u te je, među ostalim, od 2013. do 2016. godine bila urednicom Redakcije za kulturu i znanost Hrvatske radiotelevizije, a sedam godina radila je i u Redakciji za kulturu i znanost Prvoga programa Hrvatskoga radija.

- Tamo sam naučila sve o novinarstvu, radila sam kulturne priloge za informativne emisije, surađivala u nizu emisija iz kulture te ih suuređivala, čak i vodila jutarnji program - kaže Džebić Šaljan.

HRT-ova emisija Vijesti iz kulture godinama je nezaobilazan izvor informiranja za sve one koje zanimaju kulturna zbivanja, a upravo Hrvatska radiotelevizija kao javni medijski servis kulturi poklanja najviše medijskoga prostora. Ekipa se te HRT-ove emisije trudi, u suradnji s dopisništvima, svakodnevno dati relevantan i sveobuhvatan prikaz događanja u kulturi u cijeloj Hrvatskoj, ali i problemski propitivati kulturne teme.

- Kultura nije dovoljno zastupljena u medijima ako uzmemo u obzir medije u cjelini u Republici Hrvatskoj. Hrvatska radiotelevizija je, nažalost, ostala jedini medij koji na relevantan način prati kulturna zbivanja – i informativno, na dnevnoj razini, i, analitički, te, naravno, dokumentarno - ističe Džebić Šaljan. T.K.

Možda ste propustili...

KONCERTI SJAJNIH MLADIH BENDOVA 19. I 20. TRAVNJA

Superval stiže u Đakovo i Osijek

ODABRANO 15 LJEPOTICA IZ CIJELE HRVATSKE

Miss Universe: U finale se plasiralo i pet Slavonki

Najčitanije iz rubrike