Novosti
ČEKA SE IZBOR NOVIH ČLANOVA

Orešković: Nadam se da kraći prekid neće narušiti rad Povjerenstva
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa kojemu je mandat istekao u nedjelju, 11. veljače, a novo još nije izabrano, izrazila je u subotu nadu da kraći prekid kontinuiteta Povjerenstva neće dovesti do narušavanja rada samog tijela i da će ono biti izabrano kada je najavljeno. “Još uvijek vjerujem da postoji mogućnost da će se taj izbor provesti onda kad je najavljen i da kraći prekid kontinuiteta neće dovesti do narušavanja rada samog tijela”, rekla je Orešković u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija.

Saborski Odbor za izbor i imenovanja u petak je utvrdio listu od devet kandidata za predsjednika i četiri člana Povjerenstva i poslao je Hrvatskom saboru koji bi o novom Povjerenstvu trebao odlučivati sljedeći tjedan. Orešković, koja je uz Natašu Novaković kandidatkinja za predsjednicu Povjerenstva, objasnila je zašto bi željela nastaviti taj posao. “Smatram da na temelju svog znanja, iskustva, volje da kroz rad učim i razvijam područje sukoba interesa, mogu svemu tome dati svoj doprinos”, izjavila je. O pritiscima, pokušajima nezamjeranja, nije željela govoriti.

“Kada govorimo o političkim pritiscima, pitanje je što se pod tim podrazumijeva, ako se misli da je netko nazvao ili izričito tražio donošenje ovakve ili onakve odluke, irealno je očekivati da bi se dužnosnik upustio u takvo što”, kaže predsjednica Povjerenstva. “Ako govorimo o cijelom kontekstu pojedinog trenutka u kojem se odluka donosi, možda riječ pritisak nije pravi termin, ali da to stvara pozitivan profesionalni stres, to se može očekivati. Bilo tko tko misli da se ne može s time nositi, ne bi se trebao upuštati u ovakvu situaciju”, poručuje Orešković. H

Možda ste propustili...

DAMIR ŠKARO

Potvrda presude

GRAĐANSKI ODGOJ I OBRAZOVANJE

Višnjevački osmaši promatrali izbore

PREDSJEDNIK HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA VESELKO GABRIČEVIĆ

HSU zadovoljan Vladom i HDZ-om