Sport
HRVOJE HORVAT:

Sljedeće tri utakmice usmjerit će naše ambicije
Objavljeno 12. veljače, 2018.

Kada protiv branitelja naslova i uglednog bundesligaša izgubiš tri pogotka razlike, a na kraju budeš nezadovoljan, onda je jasno da Našičani očito nemaju samo ambiciju “važno je sudjelovati” u skupini EHF kupa. Jer protiv njemačkog Goppingena, i to na njihovu terenu, moglo se više. Imali su “gromovi” vodstvo 8:5. U 46. minuti bilo je 24:24 i napad za vodstvo koji nisu iskoristili. Pa kod 28:26 pogođenu gredu iz zicera. A konačnih “plus tri” za Goppingen zapravo je bilo najveća razlika koju su domaći imali tijekom susreta.

Jutro poslije Našičani su još bili “zarobljeni” u tom gradu u njemačkoj pokrajini Baden-Württemberg 40-ak kilometara od Stuttgarta. Prema kući su krenuli tek jučer u večernjim satima, pa je trener NEXE-a Hrvoje Horvat boravak u Goppingenu iskoristio za još jedan trening. Trebat će jer već u utorak stiže Meškov.

Jutro poslije trener NEXE-a nije se mogao oteti dojmu kako je propuštena prigoda.

- Istina, bilo je puno toga dobroga, ali i dosta detalja koji su nedostajali da rezultat bude još bolji. Šteta!

Što je konkretno nedostajalo za veliki skalp, možda i najveći NEXE-a.

- U tim ključnim trenucima morali smo bolje djelovati u obrani. Znali smo kako su oni tjelesno moćniji od nas, a upravo su to iskoristili u tim ključnim trenucima. Mislim kako smo mogli puno bolje reagirati na taj njihov protok lopte prema crti, što su koristili. Bilo je vidljivo kako imaju puno više takvih utakmica u nogama, kako ih igraju svaki tjedan i točno su znali što napraviti. Uz to, bilo je još nekih detalja. Promašeni penal, promašeni zicer, ovaj put su odlučivali milimetri - rekao je Horvat.

Ipak, poraz može biti i ohrabrujući.

- Bilo je, istina, dosta toga dobroga. Ova utakmica pokazuje da smo na dobrom putu i da imamo dobre temelje.

Koliko smatrate da može NEXE sada kada ste proživjeli prvih 60 minuta.

- Sigurno će sljedeće tri utakmice usmjeriti naše ambicije. Idemo korak po korak. Trebamo dobiti Fince, u što vjerujem jer igramo pred domaćom publikom, što bi bila sjajna stvar za nastavak natjecanja, a isto tako sada trebamo uhvatiti priključak s Koperom.

Koper je, naime, pobijedio finski Cocks u gostima 32:27.

- Još je rano za kalkulacije i analize. Trebamo se orijentirati na sebe i voditi brigu o sebi i svojoj momčadi.

Bili ste u Goppingenu hendikepirani. Nisu igrali Marko Mrđenović, Saša Barišić-Jaman i Marin Jelinić. Kakvo je stanje s njima?

- Vjerujem kako će sva trojica do sljedeće utakmice biti u pogonu. Barišić-Jaman već za susret s Meškovom jer on nije igrao protiv Goppingena jer je imao gripu.

Prije Finaca u utorak vas čeka domaći susret s Meškovom. “Luda veljača” je počela.

- Naše ambicije usmjeravamo prema EHF kupu, što ne znači kako ne želimo pobjedu i protiv Meškova. To će nam biti važno za samopouzdanje. Sigurno je kako ću pružiti nešto veću prigodu igračima koji su manje igrali u subotu. Trebat će misliti na svaki detalj. Neće biti lako odigrati 14 utakmica u dva tjedna. Umor, ozljede, dugačka putovanja. Sve su to detalji o kojima moramo voditi računa - zaključio je trener NEXE-a.

Krešimir LACKOVIĆ
FRISCH AUF GOPPINGEN 30 (16)
NEXE27 (15)

GOPPINGEN - EWS Arena. Gledatelja: 2700. Suci: Dzmitry Nabokau i Siarhei Kulik (Bjelorusija).

FRISCH AUF GOPPINGEN: Gehrke, Kneule 2, Ritterbach, Damgaard 7, Rebmann (4 obrane), Bagersted 3, Šešum 1, Prošt (2 obrane), Fontaine 3, Schiller 3, Rentschler 2, Nagele, Schongarth 3, Kozina 6.

NEXE: Lelić (6+3), Šipić 3, Koncul, Gadža 1, Leban 2, Eter 4, Zrnić 7, Manci Mičević, Baričević, Buvinić 4, Greganić, Jurić Grgić 2, Lavrič 1, Tomić 2, Pilipović (3+1), Brumen 1.

SEDMERCI: Goppingen 9(5), NEXE 6 (4); ISKLJUČENJA: Goppingen 16 minuta (Kozina 2+2, Šešum 2+2, Knuele, Ritterbach, Schonmgarth, Bagersted), Nexe 6 minuta (Šipić, Lavrič, Buvinić).

Možda ste propustili...

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

NEUGODNO ISKUSTVO ALBANCA

Hysaju se u vožnji zapalio automobil

Najčitanije iz rubrike