Sport
RAZOČARANJE U BIJELO-PLAVOM TABORU

Škorić: Griješimo kao djeca
Objavljeno 12. veljače, 2018.

Razočaranje zbog poraza i slabe igre bilo je jasno očitljivo na licu nogometaša Osijeka nakon derbija s Dinamom. Nitko nije očekivao tako težak poraz na otvaranju drugog dijela prvenstva, a pogotovo da će bijelo-plavi toliko darivati Zagrepčane. Istaknuo je to i Eros Grezda, koji je u otvaranju utakmice imao sjajnu priliku donijeti vodstvo Osijeku, ali je Livaković bio uspješniji u tom duelu.

- Bila je teška utakmica, oni su svaku našu pogrešku iskoristili, zabili sve što su mogli. Mi smo jako kasno zabili dva pogotka, nakon čega se pojavila neka nada, ali nažalost nismo uspjeli. Jako mi je žao one moje prilike na početku utakmice, da sam zabio za 1:0, tko zna kako bi završilo. No, Livaković me pročitao i obranio. U subotu nas već čeka Rijeka, nova teška utakmica. Moramo se skupiti, vidjeti gdje smo griješili i idemo po pobjedu.

Brojne pogreške u obrani bile su neshvatljive i Miletu Škoriću, koji je u derbiju bio kapetan domaće momčadi.

- Katastrofa od pogrešaka koje smo radili, nekakve dječje stvari. Ne mogu vjerovati da takve gluposti radimo i takve pogotke primamo. I ovako je Dinamo kvalitetan, a naravno da te odmah kazni za svaku pogrešku. Možda da smo na startu realizirali čisti zicer Erosa, pa stali iza i povukli se..., no to je što bi bilo kad bi bilo. Mi ne smijemo primati ovakve naivne pogotke. Soudani je apsolutno vrlo kvalitetan igrač, ali i ta prva dva pogotka su naše pogreške. A onda još i on onako sjajno pogodi kut. Nismo se predavali, pokušali smo zabiti i treći, pa im možda unijeti neku nervozu, ali nismo uspjeli. Nema nam druge, trebamo sada pobijediti Rijeku, Dinamo je neuhvatljiv - izjavio je Škorić, koji se nerado osvrnuo i na sudački kriterij u derbiju.

- Ne volim pričati o sucima, ali ne mogu shvatiti tu neku bojazan da svaka odluka koja je na “50-50” ide njima. S jedne strane nama ne sudi prekršaj na Ejupiju, a na drugoj strani isti takav dosudi za njih. Bio je čisti kazneni udarac za nas, “Mudri” (Mudražija, nap.a.) ne može stati na nogu. I ovako je Dinamo kvalitetan i stvarno ne razumijem čemu onda sve ovo - zapitao se stoper bijelo-plavih.

Dvostruki strijelac za modre bio je Arijan Ademi, koji je tako nakon tri godine prvi put u prvenstvu zatresao mrežu.

- Očekivao sam naše dobro izdanje, stvarno smo dobro radili tijekom priprema i napravili smo sve što je bilo dogovoreno. To je stvarno dobro izgledalo, do zadnjih 15-20 minuta kada smo postali malo preopušteni. Utakmicu smo okrenuli u našu korist u prvom poluvremenu, ali ne smiju nam se događati takvi propusti kao u toj završnici, gdje smo malo izgubili glavu. Ali, ponavljam, zadovoljni smo pobjedom, i to je najvažnije. Osijek je jako dobra momčad, što je pokazao u prvom dijelu sezone. Sretni smo zbog ovoga, pogotovo u Osijeku, gdje nismo lako dolazili do pobjede. A sretan sam i zadovoljan i vlastitom igrom, iako mi treba kontinuitet igara. Moj posao nije zabijanje, nego držanje sredine terena. Ali neka mi se odbije ovako svaki put pa da mogu zabiti, neću se buniti.

Dvoboj u Gradskom vrtu praktički je još u prvom poluvremenu presudio Hilal Soudani. Najprije sjajnim pogotkom, a potom prodorom i asistencijom Ademiju.

- Ušli smo jako dobro u utakmicu, zabili dva pogotka u prvom poluvremenu te smo u istom ritmu nastavili i u drugom dijelu, s još dva gola. Posljednjih 15-ak minuta pala nam je koncentracija, što je možda i razumljivo kada vodiš 4:0. Čestitam svim suigračima na odličnoj utakmici. Moj pogodak? To je moj posao kao napadača, moram zabijati, naravno da sam sretan zbog toga. Radili smo jako dobro tijekom priprema u Turskoj, što smo sada demonstrirali i na terenu u prvenstvu, da smo najbolji u ligi - rekao je nakon slavlja u derbiju prvi strijelac Dinama i HNL-a. G. Roguljić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike