Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

"Mursaši" imaju recept za prvaka
Objavljeno 12. veljače, 2018.

To više nije slučajnost. Dobili su odbojkaši Murse-Osijek i petu utakmicu zaredom u Superligi, prvu u drugom dijelu natjecanja u sklopu 1. jakosne skupine, gdje su momčadi koje razigravaju za poredak od 1. do 4. mjesta. U Gradskom vrtu, u ranoposlijepodnevnoj subotnjoj matineji (igralo se od 14 sati), Mursa-Osijek uzela je mjeru aktualnom prvaku države. Kaštelani su u nešto manje od dva mjeseca već drugi put kapitulirali protiv momčadi Davora Meringera, koja je očito puna samopouzdanja. Ništa čudno, ono je uvijek tu kada igraš dobro, a „mursaši“ zaista već duže drže visoku razinu forme, koju prezentiraju i protiv najboljih hrvatskih momčadi. A Mladost Ribola Kaštela i službeno je još uvijek najbolja.

- Malo sam se pribojavao kakva će biti reakcija u ovoj utakmici. Prije tjedan dana potvrdili smo mjesto u 1. jakosnoj skupini, nakon čega sam igračima dao i dva slobodna dana. Zaslužili su predah, a očito im je i dobro došao, jer smo odigrali zaista kvalitetnu partiju, a onda u tom slučaju možeš računati na bodove i protiv prvaka. Nastavili smo niz, uzeli dva boda i pokazali da imamo što reći u najjačoj skupini - kaže Meringer.

Pet je uzastopnih pobjeda iza Murse-Osijek, a pobjednička serija pokrenuta je baš protiv Kaštelana sredinom prosinca prošle godine. No, gledajući malo unatrag, u posljednjih devet dvoboja braća Šućur, Matoković, Oršolić, Kraljević, Brandić, Vojak, Stanković i ostali sedam su puta bili pobjednici. U međuvremenu su izgubili samo od vodećeg superligaškog dvojca, zagrebačke Mladosti, te Kaštelana, koji se ipak ne osjećaju ugodno u Gradskom vrtu. Moglo je za njih završiti još neugodnije, jer imali su domaćini lijepu prigodu možda i ranije „zapakirati“ utakmicu i uzeti sva tri boda. Vodstvo od 2:0 u setovima te 8:4 u trećem nagovještavalo je i takvu mogućnost, ali prvak je ipak pokazao da je u stanju pronaći izlaz i kad mu ne ide najbolje. Gosti su potom dominirali veći dio trećeg seta i cijeli četvrti, stoga je uoči petog bilo dosta upitnika oko mogućnosti Osječana.

- Pali smo nakon odlično odrađenih dva i gotovo pol seta. Četvrti set nismo dobro parirali, suparnik se razigrao, stoga je u peti sigurno ušao u boljem ritmu. Ali nije ni nama prvi put da odlično reagiramo nakon kriznih situacija, u petom smo se konsolidirali i ponovo pronašli dobitnu kombinaciju. U pravom trenutku bili smo čvrsti i koncentrirani, dečki su zaslužili ovu pobjedu, smatra trener Murse-Osijek i tu je potpuno u pravu. Njegova je momčad u sjajnom ritmu, niže pobjedu za pobjedom, a niz će sljedećeg vikenda biti na još većoj kušnji. Slijedi gostovanje kod Mladosti u Zagrebu, koja ove sezone ne zna za poraz u borbi za bodove…

Nino BENČINA
MURSA-OSIJEK3
MLADOST RK2

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 70. Suci: Zamaklar i Horvat (oba Belišće)

MURSA-OSIJEK: Vojak, Brandić, Ilić, Gubić, K. Šućur, Oršolić, Stanković, J. Šućur, Matoković, Odobašić, Kraljević

MLADOST RIBOLA KAŠTELA: Višić, Norman, Perić, Kulušić, Giljanović, Glaurdić, Šestan, Melvan, Pervan, Ruiz, Ščerbakov

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:23, 25:23, 18:25, 14:25, 15:13

Najčitanije iz rubrike