Osijek
ODRŽANA 15. DONJOGRADSKA KOBASIJADA

Vjekoslv Kuricek pravi najbolju kobasicu, a Ivica Penava kulen
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Najukusniji primjerci kobasica i kulenovih seka ne samo iz Slavonije nego i drugih dijelova Hrvatske, pa i iz susjedne Mađarske, “krili” su se u subotu iza prostorija ŠD-a “Olimpija” i cafe-bara “5” na 15. Donjogradskoj kobasijadi.

Ove godine zabilježen je rekordan broj natjecatelja te je tako pred komisiju izložen 51 uzorak kobasica i 36 uzoraka kulenovih seka. Članovima komisije bio je pravi izazov odlučiti koja je delicija najbolja, a ove godine u kategoriji domaće kobasice pobijedio je Osječanin Vjekoslav Kuricek, dok je Ivica Penava iz Đakova vlasnik najbolje kulenove seke. Diplome im je uručio gradonačelnik Ivan Vrkić, naglasivši da podržava ovu lijepu tradiciju koja prikazuje kulinarska umijeća i vrijednosti proizvođača tih delicija. Pohvalio je organizatora i rekao da je riječ o hvalevrijednoj tradiciji koja se svake godine sve više širi i pokazuje vrijednost domaće proizvodnje.

Damir Lukač, predsjednik Udruge “Donjogradski kobasičar”, morao je složiti se s tom tvrdnjom, jer je prvi put pristigao uzorak kobasice iz inozemstva, točnije iz Mađarske.

- Bilo ih je i iz Bosanske Posavine, pa čak i iz Dalmacije. Svi su proizvodi zavidne kvalitete i iz godine u godinu sve bolji, što nam je iznimno drago. Inače, uz diplomu, pobjednici ne dobivaju novac i onaj koji pobijedi jedino ima šansu cijelom kafiću platiti rundu pića – u šali je rekao Damir Lukač, predsjednik Udruge “Donjogradski kobasičar” koja je kobasijadu organizirala u suradnji s Udrugom hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata - ogranak Olimpija. M. Mihelić

Možda ste propustili...

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

KONCERT TEEN ZBORA INSTITUTA POLIFONIJA

Pomozite im otputovati u Belgiju na natjecanje

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike