Osijek
MASKENBAL LIONS CLUBA GEA

Plesom i zabavom pod maskama
borili su se protiv zloćudne bolesti
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Puno zabave s humanitarnim predznakom, i to pod maskama, bilo je u subotu u osječkoj kavani Waldinger, gdje je Lions Club Gea proslavio svoj peti rođendan, ali i tradicionalno organizirao maskenbal, zajedno s HRT-om Radio Osijek. Ovaj put prikupljena su sredstva bila namijenjena borbi protiv zloćudne bolesti, a prema riječima predsjednice kluba Tanje Maglaić, svaki maskenbal u posljednjih pet godina imao je svoj humanitarni cilj.

- Drago mi je što ljudi prepoznaju važnost odnosno cilj ovoga maskenbala, a ujedno se i dobro zabave. Iako Osijek nije maskenbalski grad, smatram da maskenbal treba vratiti, jer se možemo opustiti, biti netko drugi i zaboraviti na depresiju uz obilje zabave i plesa – poručila je Maglaić.

I doista, uz DJ-a i osječki Silver bend zaplesale su i kraljice, kapetanice, gusari, dvorkinje i brojne druge originalne maske ispod kojih su se krila lica koja su prepoznala humanost toga druženja.

Čine to i članice Lions Cluba Gea već punih pet godina. Maglaić kaže kako su uz ovaj tradicionalni maskenbal održane i brojne humanitarne akcije. Nedavno su tako Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici donirane slikovnice za djecu koja imaju problema s disleksijom.

– Također volimo podržati i mlade talente koji se ističu u znanosti, sportu, umjetnosti i poguramo ih na raznim natjecanjima. Pomogli smo i deset obitelji u potrebi, a ponosni smo i na našu inicijativu sadnje lipa u Vukovaru, kojoj su se odazvali i drugi klubovi. Želim naglasiti da nismo jedini lions klub u Osijeku i međusobno surađujemo i pomažemo jedni drugima – dodala je Maglaić.

Uz odličnu svirku osječkog Silvera i glazbu DJ-a cijeli je Waldinger bio na nogama do sitnih sati, i to s jednom mišlju – svojim dolaskom pomoći u borbi protiv zloćudne bolesti, što je i više no humana gesta.

Marija MIHELIĆ
DOGRADONAČELNICA ŽANA GAMOŠ ZAHVALILA LC GEA NA TRUDU I RADU

Ovaj tradicionalni maskenbal podržala je Osječko-baranjska županija, ali i Grad Osijek, čija je dogradonačelnica Žana Gamoš rado zaplesala pod maskom te čestitala LC Gea na pet godina djelovanja i rada u Osijeku.

- Hvala im za svaki dan u kojem poklanjanju svoje vrijeme i energiju te je usmjeravaju na pozitivne stvari. Ovo je najbolji maskenbal u gradu i voljela bih da smo više dana u godini luckasti i vrckasti kao večeras – poručila je Gamoš.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike