Mozaik
POKLADNO JAHANJE U SLAKOVCIMA

Okupilo 25 jahačica i jahača
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Konjogojska udruga Slakovci uspješno je organizirala 12. Pokladno jahanje u Slakovcima koje je okupilo oko 25 jahača uz dva platona. Pjesma i topot konja odzvanjali su ulicama, a susretljivi domaćini dočekali su ih na šest postaja gdje su ih počastili slavonskim specijalitetima uz nezaobilaznu slavonsku rakiju koja uvijek dobro dođe da se zagrije nepce kad su pjesme u pitanju.

Konjogojska udruga Slakovci i Udruga Hrvatska žena Slakovci zajednički su organizirali i ove godine običaj pokladnih svatova u Slakovcima, da bi se pokazalo kako je to nekada bilo, kada su mama i tata birali mladu i mladoženju.

Tamburaši su pratili pokladnu povorku tijekom cijelog pokladnog jahanja, jer ako nema tamburaša, kao da nije pokladno jahanje. Oni su uvijek tu da podignu atmosferu i da se zaigra poznato Šokačko kolo, koje nije nedostajalo ni ove godine u Slakovcima. Ono što je uistinu posebno, u Slakovcima smo vidjeli puno djece na konjima, što je samo znak da se za budućnost ne treba brinuti, što se bar Slakovaca tiče. Slakovci su tako još jednom pokazali da čuvaju tradiciju i običaje pokladnog jahanja, sa željom da se sljedeće godine okupi još više jahača. M.Kokaj

Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

U SUSRET PREMIJERI FILMA

Spot Kultur Shocka

Najčitanije iz rubrike