Sport
KUP EHF-A

Dobar otpor NEXE-a braniteljima naslova
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Rukometaši NEXE-a doživjeli su poraz na otvorenju C skupine Kupa EHF-a, očekivano jer je branitelj bio Bundes ligaš i branitelj osvajača naslova Kupa EHF-a Frisch auf Goppingen. Međutim, i taj je poraz ohrabrujući u nastavku sezone. Mogla je, naime, ta utakmica otići i na stranu NEXE-a, a bod(ovi) u Našice. U 13. minuti gosti su vodili 8:5. U 46. minuti bilo je 24:24, a u tom su trenutku gosti imali i napad za vodstvo koje nisu iskoristili. Domaćin je prvi put na utakmici tada otišao na tri pogotka prednosti (27:24). Nedugo zatim, kod rezultata 28:26, pogodili su gosti gredu. Raspoloženi su bili našički vratari. Zajedno su skupili 13 obrana, od čega čak četiri sedmerca. Zrnić je zabio sedam pogodaka, Eter i Buvinić četiri, dok su Goppingen predvodili Damgaard s osam i bivši igrač NEXE-a Krešimir Kozina sa šest pogodaka. Treba reći da trener NEXE-a Hrvoje Horvat nije mogao računati na iskusne Mrđenovića i Barišić-Jamana te Jelinića. Trebat će njihova pomoć već u nedjelju kada u Našicama gostuje finski Cocks, koji je u drugoj utakmici C skupine na startu poražen od Kopera s 32:27. Prije gostovanja Finaca, Našičani će u utorak dočekati Meškov u sklopu SEHA Gazprom lige.

FRISCH AUF GOPPINGEN 30 (16)
NEXE27 (15)

GOPPINGEN - EWS Arena. Gledatelja: 2700. Suci: Dzmitry Nabokau i Siarhei Kulik (Bjelorusija).

FRISCH AUF GOPPINGEN: Gehrke, Kneule 2, Ritterbach, Damgaard 7, Rebmann (4 obrane), Bagersted 3, Šešum 1, Prošt (2 obrane), Fontaine 3, Schiller 3, Rentschler 2, Nagele, Schongarth 3, Kozina 6.

NEXE: Lelić (6+3), Šipić 3, Koncul, Gadža 1, Leban 2, Eter 4, Zrnić 7, Manci Mičević, Baričević, Buvinić 4, Greganić, Jurić Grgić 2, Lavrič 1, Tomić 2, Pilipović (3+1), Brumen 1.

SEDMERCI: Goppingen 9(5), NEXE 6 (4); ISKLJUČENJA: Goppingen 16 minuta (Kozina 2+2, Šešum 2+2, Knuele, Ritterbach, Schonmgarth, Bagersted), Nexe 6 minuta (Šipić, Lavrič, Buvinić).

Najčitanije iz rubrike