Mozaik
ZAHVALJUJUĆI SLAVONSKOM RADIJU

Stotinu obožavatelja ležerno
popričalo s pjevačem “prljavaca”
Objavljeno 10. veljače, 2018.

Najavljeno - učinjeno! Stotinu najsretnijih slušatelja Slavonskog radija imalo je privilegij sat vremena prije koncerta Prljavog kazališta, u ležernoj atmosferi, zajedno s voditeljima Slavonskog radija, porazgovarati s pjevačem benda Mladenom Bodalcem.

Legendarni “prljavci” koncertom u Osijeku obilježili su 40 godina postojanja na hrvatskoj, ali i regionalnoj glazbenoj sceni. U fun zoni neposredno uz binu Bodalec je slušateljima Slavonskog radija ispričao kako je bilo u prvim godinama kada su još svi bili praktički golobradi i kada im ni u mislima nije bilo da će na sceni biti “zastrašujućih” 40 godina.

- Ja to volim uvijek reći, život s rock 'n' rollom i život za rock 'n' roll je nešto najljepše što se čovjeku može dogoditi. To je uistinu super, ali ima jednu manu – prebrzo prođe! - sa smijehom priča pjevač Mladen Bodalec koji je u bend došao 1985. godine. “Naš je uspjeh ostvarenje svih snova koje smo kao dječaci sanjali i nadamo se da će sve ovo potrajati još dugo, dugo. Još ćemo mi po stažu na pozornici preteći neslomljivog Jaggera i ekipu iz Rolling Stonesa”, šaljivo je poručio Bodalec slušateljima Slavonskog radija.

- U 25. godini Slavonskog radija posebno nas veseli što imamo priliku razveseliti svoje vjerne slušatelje. Iako smo s njima od ranog jutra do kasnih večernjih sati, najviše nas veseli prilika što ćemo se s dijelom naših slušatelja izravno i upoznati i poslušati želje i potrebe, jer sve što radimo, radimo zbog njih - izjavila je Marijana Žebić, popularna voditeljica prijepodnevnog programa Slavonskog radija.

Marijanin kolega iza mikrofona Vanja Hrvoje Dražić kaže da mu je kao mladom voditelju izuzetno važno provesti vrijeme s ljudima zbog kojih radio postoji. “Iako nisam živio u vrijeme novog vala, kao glazbenik sam imao prilike upoznati se s opusom 'prljavaca' kao jednim od najvažnijih bendova na našoj sceni”, rekao je Vanja Hrvoje Dražić, mladi našički reper i voditelj večernjeg programa Slavonskog radija.

Iako maloljetne, sestre Petra i Lucija znaju svaku pjesmu “prljavaca”. S prijateljicama su željno čekale dolazak pjevača Mladena Bodalca, a potom su ushićeno upijale svaku njegovu riječ. “Palo” je i nekoliko zajedničkih fotografija koje će se, ne sumnjamo, dugo čuvati.

Suzana Maras rekla nam je pak kako je oduševljena upoznavanjem s Bodalcem i što će gledati koncert na svoj rođendan. “Dečko me je iznenadio pozivom na koncert. Uživam u svakoj sekundi od ulaska u dvoranu”, rekla je Suzana.

Tijekom leženog ćaskanja Bodalec je u fun zoni Slavonskog radija obožavateljima podijelo na desetke autograma. Bilo je tu potpisivanja na ulaznice, ali i na pokoju kapu te majicu. Tko zna, možda će potpis vrijediti više kada budu slavili 50. godišnjicu postojanja Prljavog kazališta.

Darko PEJIĆ
U PETAK SE SLAVILA LJUBAV

Koncertnim spektaklom u Osijeku u povodu Valentinova u dvorani Gradski vrt Prljavo kazalište proslavilo je svojih 40 fenomenalnih glazbenih godina na domaćoj pop-rock sceni, a ulaznice za taj nezaboravni koncertni doživljaj razgrabljene su u rekordnom roku. „Ovo je naš dar Slavoniji i gradu Osijeku kojim slavimo ljubav, nekoliko dana prije Dana zaljubljenih, ali i proslava velikog jubileja našeg benda – punih 40 godina smo s vama!“ istaknuo je frontmen benda Mladen Bodalec.

OSJEČKE PREDGRUPE ZA ZAGRIJAVANJE

Organizatorica koncerta Melita Dobošević u pripremi ovog osječkog rock-spektakla pozvala je mlade bendove iz cijele Slavonije da se kandidiraju za predgrupu Prljavom kazalištu i tako se promoviraju. Među brojnim prijavama bili su i osječki bendovi Bluestrip i Instinkt koje je kao predgrupe izabrao Bodalec na natječaju Slavonskog radija. Ta su se dva benda prije “prljavaca” predstavila publici, a dodatno su atmosferu prije nastupa Hourine grupe, koje je sam Jajo pozvao kao goste koncerta, zagrijali dečki iz Osječanima dobro poznatog Kit Karsona, također grupe iz Osijeka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike