Sport
CIBALIA - HAJDUK

Nije bilo potrebe za priče o zamjeni domaćinstva
Objavljeno 10. veljače, 2018.

Vezani članci

ŽELJKO KOPIĆ, TRENER HAJDUKA:

Teren će biti isti za nas i za Cibaliju

Pripreme za nastavak prvenstva su završile. Istina, nogometašima Cibalije ostaje još jedan dan koji će trener Mladen Bartolović iskoristiti za relaksaciju uoči ogleda s Hajdukom. Stoga, najveći i najteži posao je odrađen. Analizirao je Bartolović stoga odrađeno pripremno razdoblje.

- Malo više od mjesec dana priprema je iza nas i mogu reći da sam zadovoljan odrađenim poslom, premda u Vinkovcima u posljednje vrijeme nismo imali dobre uvjete. Međutim, ako se sjetimo prijašnjih godina, kada je bio snijeg, led i blato, ovaj put imali smo bolje uvjete. U Medulinu smo odradili deset dana i mislim da je to bio pun pogodak. Zaista smo imali vrhunske uvjete za rad, od smještaja i hrane pa do terena i dobrih suparnika.

Definiran kadar

Ovaj put Cibalia je imala definiran kadar. Za razliku od nekoliko prethodno odrađenih priprema kada je Cibalia ulazila bez definirane momčadi i da se ona “krpala” tijekom priprema ili čak nakon nekoliko kola tijekom nekoliko prvenstvenih kola. Ovaj put je Bartolović imao na raspolaganju gotovo kompletnu momčad od početka.

- Sigurno je to bio plus u ovim pripremama, svi znamo što smo sve imali ljetos, koliko je igrača otišlo i kako smo pripreme odradili. Želja mi je bila da ne bude puno promjena, jer je onda logično da bismo trebali bolje izgledati na proljeće. Vidjet ćemo hoće li to biti tako, ali ono što su igrači pokazivali kroz pripreme i prijateljske utakmice daje mi za pravo da razmišljam kako će uistinu biti bolje.

Uoči susreta s Hajdukom dosta se pričalo o prijedlogu iz Splita o promjeni domaćinstva. Cibalia na to nije pristala, što je potvrdio i trener Bartolović, a objasnio je i razloge.

- Cibalia u nastavak sezone ulazi pred svojom publikom i tako smo se spremali. Uz to, smatram kako nije bilo potrebe za promjenom termina ili zamjenom domaćinstva, da je to bila situacija iz prošlih zima, kada je ovdje bio snijeg i led, složio bih se, ali ovako nema potrebe - rekao je Bartolović na temu odgoda.

Cibalia je dobro parirala Hajduku u prehodnim susretima, ali nije bilo bodova.

- Odigrali smo u prethodnim susretima s Hajdukom dosta dobro, ali nam je nedostajalo malo sreće, a i nečega drugoga na što mi ne možemo utjecati. Smatram da smo za ovu utakmicu spremni i znamo da nam dolazi kvalitetan i jak protivnik kojeg vodi kvalitetan trener. Vjerojatno su puni samopouzdanja nakon niza pobjeda i dobro odrađenih priprema. Ipak, smatram da će se nešto u nedjelju i nas pitati. Uvjeren sam kako ćemo u nedjelju odigrati dobru utakmicu i da ćemo na kraju ostvariti pozitivan rezultat - rekao je trener Cibalije.

Na presici uoči susreta s Hajdukom bio je napadač Marko Dabro, od kojeg se očekuju golovi, ali i dobra igra.

Dabro: Hajduk je motiv

Prenio nam je Dabro atmosferu u svlačionici i što igrači očekuju od susreta s Hajdukom.

- Atmosfera u momčadi je super, u ovom pripremnom razdoblju trenirali smo jako dobro i odradili na visokom nivou. Što se tiče motivacije, tu je dovoljno reći Hajduk i uvijek je protiv takvih momčadi ona na jako visokom nivou. Nadam se da će nam s tribina pomoći naši navijači i da ćemo na kraju ostvariti dobar rezultat. Što se mene tiče, konačno mogu reći da je teško razdoblje iza mene i da sam se jako dobro pripremio za proljetni dio sezone te da očekujem puno bolje igre - zaključio je Dabro.

Antun GRGIĆ
OSTALI BEZ FIZIOTERAPEUTA

Trener Bartolović je na kraju druženja s novinarima objasnio kako je imao još nekih problema tijekom priprema za susret s Hajdukom. Naime, na raspolaganju nije imao fizioterapeuta.

- Naš fizioterapeut Vanja Šimunić iz obiteljskih razloga nije mogao raditi, pa smo cijeli prošli tjedan bili bez fizioterapeuta, a poznato je koliko nam on znači. Nadam se da se to neće osjetiti na igračima na utakmici s Hajdukom - poželio je trener Cibalije.

CIBALIA HAJDUK

Početak: nedjelja, 15 sati

Brkić Letica Karamarko Juranović Ikić Nižić Peričić Lopez Rubić Fomitschow Muženjak Radošević Plum T. Bašić Kordić Hamza Vitaić Gyurcso Tomašević Said Dabro Ohandza

Stadion: HNK Cibalia

Kapacitet: 6500

Sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Međusobni susreti
CIBALIA - HAJDUK
537 16 30 46:97
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

Najčitanije iz rubrike