Sport
NEXE ZAPOČINJE NASTUP U SKUPINI EHF KUPA

Za Goppingen se pripremali još krajem prošle godine
Objavljeno 10. veljače, 2018.

Rukometaši NEXE-a danas kreću u svoj drugi nastup u skupini Kupa EHF-a. U susretu 1. kola prvi protivnik nije mogao biti zahtjevniji, njemački Frisch Auf Goppingen, koji je to natjecanje osvajao zadnje dvije godine. Klub izuzetno bogate povijesti, osnovan davne 1896. godine, kojem trenutno u Bundes ligi baš ne cvjetaju ruže. Trenutno su 11. na tablici, a dva dana prije susreta s Našičanima poraženi su na gostovanju kod Wetzlara s visokih 34:27.

Start “gromova” u drugom dijelu sezone vrlo je zadovoljavajući. Prvo su remizirali na gostovanju u Velenju u SEHA-Gazprom ligi (24:24), da bi u srijedu slavili u kup- susretu sa Zametom(29:17).

- Krenuo je drugi dio sezone, tih paklenih dva mjeseca u kojima ćemo odigrati 14 utakmica. Pokazalo se da su dečki, pod vodstvom Franje (Lelića, nap.a.), odradili dobre pripreme tijekom stanke (Horvat je bio u stožeru reprezentacije Hrvatske). Imali smo teško gostovanje u Velenju, odigrali smo dosta dobro, iako smo mogli biti još malo pametniji, a u fazi napada malo i strpljiviji. Obrana je bila dobra i, po meni, bio je to velik bod iz Velenja. Ipak, osvojen je protiv respektabilne momčadi koja igra Ligu prvaka. Vjerujem kako to pokazuje da smo na dobrom putu - rekao je trener NEXE-a Hrvoje Horvat.

Koliko će stvarno stanje i kvalitetu NEXE-a pokazati današnji susret s Goppingenom ?

- Budući da smo znali da me zbog reprezentacije duže vrijeme neće biti, s ekipom smo pripremu odradili još u prosincu prošle godine, a ovo sve ostalo bila je “glazura”. Mislim da na njih ne treba trošiti previše riječi. Osvajač Kupa EHF-a, respektabilan Bundes ligaš. S naše strane pokušat ćemo iznenaditi takvog moćnog protivnika - nastavio je Horvat.

Kako momčad diše uoči velikih izazova?

- Mi smo se interno dogovorili da ćemo uložiti maksimalne napore i trud, da ćemo biti unutra do gornjih granica, u svim segmentima u ova dva mjeseca. Želimo napraviti ogromne korake naprijed i želimo u Kupu EHF-a ostaviti zapažen trag. Pokazatelj je da smo na dobrom putu i sada je pred nama da još to sve opravdamo – poruka je našičkog trenera, koji uoči premijere u C skupini Kupa EHF-a ima problema s ozljedama.

U Njemačku nisu ni doputovali Marko Mrđenović i Saša Barišić Jaman, a upitan je i nastup Marina Jelinića, stoga liječnička i fizioterapeutska služba imaju jako puno posla.

Inače, za gostovanje Našičana postoji veliko zanimanje naših ljudi koji žive i rade u Njemačkoj. Sigurno će biti i onih koji će se zaputiti prema Njemačkoj i iz Našica. Stoga, “gromovima” večeras (19.30 sati) u EWS Areni (kapacitet 5.600 mjesta) neće nedostajati potpora.

Srećko SOBODIĆ/Krešimir LACKOVIĆ

Prijenos susreta najavljen je na EHF TV (www.ehftv.com/int/livestream/frisch-auf-goppingen-nexe-nasice).

Kozina: ZNAMO SNAGU NEXE-a

Uz mnoge kvalitetne igrače u Goppingenu, od kojih smo neke gledali i na Europskom prvenstvu, jedan od sedmorice stranaca posebno je poznat našičkoj publici. Krešimir Kozina dvije je godine bio član NEXE-a, kada odlazi u austrijski Alpla Hard pa u njemački Flensburg, Fuchse Berlin i sada u Goppingen.

- Nismo imali puno vremena za pripremu protiv NEXE-a jer smo imali teško gostovanje u Wetzlaru. Suigračima sam objasnio snagu mog bivšeg kluba i sigurno je da ćemo u utakmicu ući maksimalno ozbiljno. Drago mi je što ću vidjeti stare prijatelje i suigrače, nadam se dobroj utakmici i našoj pobjedi – poručuje Kozina.

Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike