Sport
HT PREMIJER LIGA

Zaboraviti na sve probleme i pobijediti
Objavljeno 10. veljače, 2018.

Stigli su najbolji košarkaški klubovi u državi već do 16. runde HT Premijer lige. Nakon nje slijedi trotjedna stanka (završnica kupa, reprezentativne obveze u kvalifikacijama za SP), stoga bi na nju bilo poželjno otići u pobjedničkom raspoloženju, koje ove sezone ne stanuje baš često u redovima Vrijednosnice Osijeka, ali momčad Vladimira Krstića stigne još sve popraviti.

No, treba početi pobjeđivati u serijama, koje možda započnu u nedjelju (19 sati), kada u Gradski vrt stiže Škrljevo.

- Igramo protiv momčadi koja je najugodnije osvježenje lige. Visoko kotiraju, gubili su samo od klubova bolje plasiranih i uglednijih, otprilike su oni u poziciji u kojoj smo mi bili lani u isto vrijeme - kaže kapetan Aljoša Šarac, koji nakon ozljede polako hvata ritam na parketu. Na njemu ne ide onako kako bismo svi željeli, ali nema mjesta panici. Mjesto u doigravanju bježi jednu pobjedu, ali isto su toliko „brokeri“ udaljeni od opasne zone.

- Sigurno da na rezultate i plasman utječu brojni problemi s ozljedama. Samo smo par utakmica odradili sa svim raspoloživim snagama, a ni u nedjelju nećemo biti svi na broju. Nema Došena i Mandića, Vrkić je odležao deset dana, nije bilo ni Krole i Lindboma, a Turalija je igrao nezaliječen. Ali, ne vrijedi kukati, nego zapeti u nastojanju da osvojimo vrijedne bodove - kaže Šarac, svjestan da je Škrljevo ove sezone „tvrd orah“, koji neće biti lako slomiti.

- Mi smo na četiri, a oni na devet pobjeda, što ih u neku ruku može staviti u ulogu blagog favorita. Imamo na što obratiti pozornost, tu su njihov prvi strijelac Konjević te iskusni dvojac Štemberger i Perković prije ostalih. Moramo se koncentrirati na našu igru. Ako budemo pravi tada ni trenutni položaj na tablici neće biti presudan - smatra kapetan „brokera“.

Prvu su utakmicu 16. kola jučer odigrali Zadar – Zabok, a u subotu igraju Alkar (Sinj) – Zagreb i Šibenik – Jazine Arbanasi. Hermes Anaitica – Split na parket će 15., a Ribola Kaštela – Cedevita (Zagreb) 28. veljače. Slobodna je Cibona (Zagreb). N. Benčina

Utakmica Vrijednosnice Osijek - Škrljevo igra se u nedjelju u 19 sati u Maloj dvorani Gradski vrt

Najčitanije iz rubrike