Regija
PROMJENA VLASTI U BELIŠĆU I VALPOVU

Vlast uzeo Grofmann Karašicke Republike
Objavljeno 9. veljače, 2018.

BELIŠĆE/VALPOVO

Nakon što je u Belišću službeno proglašena 2. fašnička Karašicka Republika Belišća i Valpova, predstavnici gradova Belišća i Valpova predali su ključeve novoizabranom Grofmannu. Na Citadeli udruge Zvono, na lijevoj obali Drave, u idili snježne baranjske šume, proglašena je druga Republika, koja spaja gradove Belišće i Valpovo. Izvlačenjem iz šešira novi Grofmann postao je Igor Gubić, koji je ceremonijalno preuzeo zajedničke ključeve gradova od gradonačelnika Valpova Matka Šutala i zamjenice gradonačelnika Belišća Ljerke Vučković.

- Budući da je Karašicka Republika nastala spontano od strane mladih iz Belišća i Valpova koji su bili nezadovoljni (ne)suradnjom gradova, ova gesta pokazuje da je došlo do velikog napretka u odnosima, na što svi trebaju biti ponosni - kazao je jedan od glavnih inicijatora i pokretača Karašicke Republike, Mislav Matišić.

Novi Grofmann Gubić odmah je sastavio svoju vladu, koju čine: Ministarstvo gladnih gurmana – Filip Šimošić, Ministarstvo za prijevremenu mirovinu – Boris Abičić, Ministarstvo kreativnih nekreativaca – Eva Bošković, Ministarstvo amaterskih profića – Damir Jakopiček, Ministarstvo švercanja magle – Ivan Ivić, Ministarstvo namještenih natječaja i tajnih nabava – Zoran Zbanatski, Ministarstvo golih puževa – Višnja Mihaljević te Ministarstvo zaštite maćuhica i ptica pjevica – Ivan Ilić Pele. Već prvog neradnog, nedjeljnog, dana Grofmann je proglasio dva nova ministra: Igora Uranjeka ministrom neisplaćenih noćnih dnevnica i Matiju Ivoša ministrom bistrinačkih pašnjaka. U Republici je održan i dvoboj pub-kvizaša Romberg vs. Katančić, stranačke kara-oke, a sve završava u subotu, 10. veljače, na ledini između dva grada spaljivanjem slamnatog pusta. Završetak 2. Karašicke Republike proslavit će se uz after pidžama party u Katančiću.

Bis fašnika bit će koncert Šajete i Vitasovića u valpovačkom dvorcu 17. veljače (Disko D ako bude ledeno). Lidija Aničić

Noviteti: Taške & Trganci - FESTIVAL TISTA, RocKaraj, Festival sira i vina...

Osim proglašenja Republike na Citadeli je održana i godišnja skupština udruge Karašicka Republika, koja okuplja gotovo 200 članova. Tijekom 2018. udruga planira organizirati mnoge nove i atraktivne manifestacije kao što su Taške & Trganci – Festival tista, Međunarodni dan Karašice, RocKaraj, Festival sira i vina i dr., ali i nastaviti uspješne projekte kao Vaterpolo u žitu, Deer & Bike te Bistrigin – Prvenstvo Panonije u piciginu, najavljuju iz Karašicke Republike.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana