Učionica
IZABRANA NOVA STUDENTSKA PRAVOBRANITELJICA NA SVEUČILIŠTU U OSIJEKU

Marina Čović studentima: Vaši su problemi i moji problemi
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Na drugoj redovitoj sjednici, održanoj u prosincu 2017., Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku jednoglasno je izabrao novu studentsku pravobraniteljicu za akademsku godinu 2017./2018. Među više kandidata, kao najenergičnija i s najviše iskustva u radu sa studentima, izabrana je Marina Čović, studentica Medicinskoga fakulteta u Osijeku.

Marina je članica Studentskoga zbora te Fakultetskoga vijeća Medicinskoga fakulteta, studentska je predstavnica u fakultetskom Odboru za nastavu i studente te predsjednica Odbora za nastavu i studente fakultetskoga Studentskog zbora. U sklopu svojih funkcija do sada je aktivno pridonosila osiguravanju studentskih prava na Fakultetu, a odnedavno joj je to zadatak i na razini Sveučilišta. Uz sve navedeno Marina je i članica studentskih udruga CroMSIC te EMSA koje djeluju pri Medicinskom fakultetu u Osijeku. „Kao studentska pravobraniteljica posvetit ću se informiranju studenata Sveučilišta o njihovim pravima i obvezama, ali i o radu pravobranitelja. U svojem mandatu poseban naglasak planiram staviti na unaprjeđenje koordinacije svih studentskih pravobranitelja na Sveučilištu kako bismo zajedničkim radom i trudom pomogli kolegicama i kolegama da se izbore za svoja prava. Ovim putem pozivam sve studentice i studente Sveučilišta koji smatraju da su dovedeni u nepovoljan položaj, kao i one koji imaju prijedloge za unaprjeđivanje sustava studiranja na našem Sveučilištu, da mi se obrate. Vaši su problemi i moji problemi”, poručila je Marina Čović.

Uloga je studentskih pravobranitelja brinuti se o pravilnoj primjeni propisa i zaštiti studentskih prava te upućivati na trenutačne i moguće probleme vezane uz studij i studiranje. Slijedom navedenoga, studentski pravobranitelj prima pritužbe studenata koje se odnose na njihova prava i raspravlja o njima s nadležnim tijelima visokoga učilišta, savjetuje studente o načinu ostvarivanja prava, može sudjelovati u stegovnim postupcima protiv studenata u cilju zaštite njihovih prava te obavljati druge poslove utvrđene općim aktom visokoga učilišta.

Romana ĆOSIĆ
Kontakt i praćenje rada studentske pravobraniteljice

Studentsku pravobraniteljicu moguće je kontaktirati putem e-pošte na: pravobranitelj.szos@gmail.com, a sve informacije o njezinu radu mogu se pratiti i na službenim internetskim stranicama Studentskoga zbora Sveučilišta: http://szos.unios.hr/

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike