Učionica
RASPISAN NATJEČAJ ZA UPIS NOVOGA NARAŠTAJA DOKTORSKE ŠKOLE SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Upisuju se novi doktorandi na studije Kulturologija, Europski studiji i Komunikologija
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Na prijedlog Vijeća Doktorske škole Sveučilišta u Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Senat Sveučilišta na sjednici održanoj 24. siječnja 2018. donio je odluku o raspisivanju natječaja za upis studenata na poslijediplomske interdisciplinarne sveučilišne studije Kulturologija, Europski studiji i Komunikologija.

Svaki od navedenih triju studija traje tri godine, odnosno šest semestara i njihovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova i akademski stupanj doktora znanosti, odnosno doktora umjetnosti, ovisno o smjeru. Poslijediplomski interdisciplinarni sveučilišni studiji Kulturologija i Europski studiji izvode se u suradnji s Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar Zagreb, a Komunikologija u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku. Ukupne školarine studija Kulturologija i Europski studiji iznose 70 000 kuna, a studija Komunikologija 80 000 kuna.

Studij Kulturologija izvodi se iz interdisciplinarnog područja društvenih i humanističkih znanosti i umjetničkoga područja; studij Europski studiji izvodi se iz interdisciplinarnoga područja društvenih znanosti, a studij Komunikologija iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja informacijske i komunikacijske znanosti, znanstvenih grana komunikologija, odnosi s javnošću i masovni mediji.

U skladu sa studijskim programom i sukladno Odluci Vijeća Doktorske škole Sveučilišta u Osijeku od 22. siječnja 2018., na Kulturologiju se upisuje 20 studenata, i to prema smjerovima: Kultura, umjetnost i književnost u europskom kontekstu (10 studenata) te Menadžment u kulturi, umjetnosti i obrazovanju (10 studenata), na Europske studije upisuje se 10 studenata, a na Komunikologiju 12 studenata. Senat Sveučilišta ocijenio je da su utvrđene upisne kvote (ukupno 42 doktorandice i doktoranda) za sva tri doktorska studija sukladna istraživačkim i nastavničkim kapacitetima predmetnih studija koje omogućuju osiguranje kvalitete izvođenja nastave i znanstvenoistraživačke komponente.

Mario VINKOVIĆ
Praćenje predavanja i putem konferencijske veze

Nastava se održava u prostorima Doktorske škole u zgradi Rektorata Sveučilišta u Osijeku ili u nastavnoj bazi. Sustavnim ulaganjem u opremu polaznicima je omogućeno praćenje predavanja i putem konferencijske veze u slučajevima kada ne mogu nazočiti predavanjima u Doktorskoj školi, odnosno kada ne borave u blizini Osijeka. Natječaj je otvoren tijekom veljače, a više informacija o navedenim doktorskim studijima i njihovim studijskim programima, kao i prijavne obrasce za upis moguće je pronaći na poveznici: http://www.unios.hr/doktorska.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike