Učionica
NA ODJELU ZA KULTUROLOGIJU ODRŽANA GOSTUJUĆA RADIONICA O MOBILNOM NOVINARSTVU

„Pametni telefon i vješt novinarski um danas su dovoljni za dobru priču“
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Zanimljivo i iznimno edukativno gostujuće predavanje/radionicu o mobilnom novinarstvu (Mobile Journalism - MoJo) 6. prosinca 2017. na Odjelu za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku održali su certificirani treneri mobilnoga novinarstva – Petra Kovačević, novinarka i asistentica na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, te Dalibor Pokec, grafički urednik u informativnom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Na poziv Katedre za medijsku kulturu Odjela došli su u Osijek i studente prve godine preddiplomskoga studija Medijska kultura upoznali s odrednicama i prednostima te suvremene vrste novinarstva u okviru nastave kolegija Novi medijski žanrovi čiji je nositelj doc. dr. sc. Vladimir Rismondo, a suradnici asistenti Snježana Barić-Šelmić i Tomislav Levak. Studentice i studenti s velikim su zanimanjem slušali objašnjenja što je mobilno novinarstvo i kako postati mobilni novinar, a dobili su i informacije o sadržaju besplatnoga obrazovnoga modula Mobile Journalism Production koji je dostupan putem interaktivne mrežne platforme MOOC. „Danas ni jedan novinar ne izlazi iz redakcije bez smartphonea u džepu. Pametni telefon i vješt novinarski um danas su dovoljni za dobru priču.“ - naglasila je Petra Kovačević, a postignut je dogovor o daljnjoj suradnji i novim skorim radionicama za osječke studente.

Tomislav Levak
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva