Učionica
POSLIJEDIPLOMSKI SVEUČILIŠNI STUDIJ PRAVA NA PRAVNOM FAKULTETU OSIJEK ORGANIZIRAO DOKTORSKI KOLOKVIJ

Doktorandi, mentori i nastavnici razmijenili ideje, znanja i iskustva
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Poslijediplomski sveučilišni (doktorski) studij prava koji se izvodi na Pravnom fakultetu Osijek 15. prosinca 2017. organizirao je Doktorski kolokvij.

Posrijedi je događaj na kojem mentori i njihovi doktorandi, zatim nastavnici studija, ali i suradnici i gosti razmjenjuju ideje i iskustva u pogledu cijeloga niza izazova na putu prema doktorskoj tituli te dogovaraju buduće aktivnosti. U okviru triju sesija bile su obuhvaćene brojne teme. Na prvoj sesiji govorilo se o otvorenim pitanjima izrade prijave teze doktorske disertacije, Erasmus mobilnosti, stipendijama i ljetnim školama za doktorande. Voditeljica knjižnice Pravnoga fakulteta Osijek Ljiljana Siber predstavila je usluge i načine pristupa literaturi pa i s kućnoga računala. Druga sesija pružila je mogućnost doktorandima, koji su aktivno sudjelovali u promocijama znanosti, podijeliti iskustva izlaganja rada i postera te sudjelovanja na međunarodnim znanstvenim konferencijama/seminarima na prestižnim znanstvenoistraživačkim institucijama kao i na Festivalu znanosti te pri objavi znanstvenoga rada. Posljednja je sesija tematizirala spajanje znanja s radnoga mjesta sa znanstvenim radom kako bi se istaknula važnost njihova povezivanja. Predstavljeni su modeli sudjelovanja na znanstvenim projektima IZIP, vođenja edukacije u suradnji s Jean Monnet katedrom te vođenja međunarodno verificirane obuke sudaca. Govorili su doktorandi: Marijeta Vitez Pandžić, Iva Kuna, Senija Ledić, Daniel Rupić, Zlatan Omerspahić, Tomislav Nedić, Marijana Šego, Ivica Pavić, Ivana Rešetar Čulo, Ena Buljan i Mario Oreški.

Doktorski je kolokvij javno predstavio visoke kapacitete doktoranada studija prava i širok raspon njihovih aktivnosti u znanstvenom miljeu, prikazao kako spajaju znanstveni i stručni rad te kakvu potporu nastavnika i studija imaju. Sve dodatne informacije o tom doktorskom studiju mogu se pronaći na poveznici:

http://www.pravos.unios.hr/ doktorski-studij.

Mirela ŽUPAN
Možda ste propustili...

DIO ODLUKA S 2. SJEDNICE SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2018./2019.

Donesen Priručnik kvalitete Sveučilišta u Osijeku kao dokument najviše razine osiguravanja kvalitete

ZANIMLJIVA IZLOŽBA ORGANIZIRANA U SKLOPU MJESECA HRVATSKE KNJIGE U GRADSKOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI OSIJEK

Korisnici i posjetitelji GISKO-a upoznali se s kazališnim životom Osijeka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva