Učionica
KOPRODUKCIJA UMJETNIČKE AKADEMIJE U OSIJEKU I SRPSKOGA NARODNOGA POZORIŠTA NOVI SAD

Na kazališne daske postavljaju kultno američko djelo „True West“
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Koprodukcija Umjetničke akademije u Osijeku i Srpskoga narodnoga pozorišta Novi Sad još je jedan iskorak osječke Akademije koja će suradnjom sa SNP-om prvi put na prostorima jugoistočne Europe na kazališne daske postaviti kultno američko djelo „True West“.

Komad je to nedavno preminuloga američkoga dramatičara, glumca, scenarista i redatelja Sama Sheparda koji je bio nominiran za Oscara i dobitnik je brojnih nagrada, među kojima je i Pulitzerova nagrada za dramu za koju je bio nominiran i s djelom „True West“. Redateljsku ulogu predstave preuzeo je Dimitri Pierre Georges Udovicki, a glavne uloge igraju hrvatski glumac Saša Anočić, rođeni Osječanin i nastavnik na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, te srpski glumac Igor Pavlović. U predstavi igraju i Domagoj Mrkonjić, još jedan osječki glumac i umjetnički suradnik na UAOS-u, te Aleksandra Pleskonjić, prvakinja drame Srpskoga narodnoga pozorišta Novi Sad. „True West“ priča je o dvojici braće, na prvi pogled potpuno suprotstavljenih karaktera, koji se nakon susreta počinju nadopunjavati. Kompleksnost, ali i zanimljivost toga djela ogleda se i tome kako je igranje klasika „True West“ proslavilo brojna slavna glumačka imena poput Johna Malkovicha ili Brucea Willisa. Drugi ciklus rada na predstavi upravo se odvija u Osijeku i traje sve do polovice veljače, nakon čega se glumačka ekipa seli u Novi Sad gdje će se nastaviti pripremati za novosadsku premijeru najavljenu za 6. ožujka 2018. u Srpskom narodnom pozorištu. Osječka će publika premijernu izvedbu predstave imati prigodu pogledati krajem travnja 2018. u prostoru Barutane.

Antonio Šabić
Možda ste propustili...

DO LJETA OVE GODINE U OSIJEKU ĆE BITI ODRŽANI REDOVNI IZBORI ZA NOVE ČLANOVE VODSTVA KROVNOGA PREDSTAVNIČKOGA TIJELA STUDENATA

Kako se provode izbori predstavnika u Studentskom zboru Sveučilišta u Osijeku?

CIKLUS „SVEUČILIŠNI PONEDJELJAK U GISKO-U“

O Kugla glumištu i osječkom glumcu Zlatku Buriću - Kići

Najčitanije iz rubrike