Učionica
ODJEL ZA BIOLOGIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Međužupanijski stručni skup „Znanstvena postignuća u biologiji“
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Zimske praznike i predah od redovite nastave profesori biologije iskoristili su za stručno usavršavanje. Odjel za biologiju Sveučilišta u Osijeku, u suradnji s višom savjetnicom za prirodu i biologiju Marinom Ništ, prof. iz Agencije za odgoj i obrazovanje – podružnice Osijek, organizirao je međužupanijski stručni skup pod nazivom „Znanstvena postignuća u biologiji“.

Skup je već tradicionalno održan u siječnju na Odjelu za biologiju. Svrha su održavanja skupa u prvom redu bili jačanje suradnje Odjela i škola iz više županija kao i prijenos najnovijih otkrića i zanimljivosti iz područja biologije što uvelike pridonosi profesionalnomu razvoju nastavnika i učitelja. Skupu je nazočilo 80 sudionika, učitelja i nastavnika biologije, koji su imali priliku poslušati šest različitih predavanja iz područja ornitologije, botanike, beskralježnjaka, virologije, molekularne biologije, genetike i imunologije. Održana su sljedeća predavanja: „Kartiranje zimskih okupljališta i prebrojavanje malih ušara u RH“ (doc. dr. sc. Alma Mikuška, Odjel za biologiju); „Kartiranje staništa istočne Hrvatske“ (izv. prof. dr. sc. Siniša Ozimec, Poljoprivredni fakultet u Osijeku); „U potrazi za gotovo ugroženom vrstom“ (Matej Šag, mag. biol., Odjel za biologiju); „Karakteristike virusa iz porodice Herpesviridae“ (dr. sc. Zorana Katanić, Odjel za biologiju); „Cijepljenje - sigurnost ili opasnost?“ (dr. sc. Senka Blažetić, Odjel za biologiju ) te „Tko je Synthia?“ (Tihana Kreković, mag. biol., Odjel za biologiju).

Senka Blažetić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva