Učionica
KBF ĐAKOVO

Izrađivali različite rukotvorine i prikupili donacije za potrebite
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Kao i dosadašnjih godina, članovi karitativno-humanitarne skupine studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu tijekom došašća nastojali su pokazati svoju solidarnost prema ranjivim skupinama hrvatskoga društva.

Izrađivali su različite rukotvorine: adventske vijence, ukrase za jelu, gipsane anđele, magnetiće, prigodne čestitke, zlatovezne motive, ukrasne kutijice te ostale dekoracije i poklone za Božić. Prikupljenim donacijama od prodaje navedenih rukotvorina omogućena je provedba humanitarnih inicijativa namijenjenih za potrebe organizacija, ustanova i zajednica koje se brinu o odraslima i djeci s posebnim potrebama, djeci bez roditeljske skrbi, bolesnicima i socijalno ugroženima. Studenti su u predbožićnom razdoblju posjetili djecu pedijatrijskoga odjela Kliničkoga bolničkoga centra Osijek te darovali ukupno pedesetak knjiga prigodne pedagoške, duhovne, molitvene i psihologijske tematike. Osim toga, posjetili su Dom za starije osobe i stacionar u Đakovu te sa zborom bogoslova i zborom „Ruah“ održali prigodni program, družili se sa štićenicima i podijelili dvjestotinjak božićnih čestitki „anđeoskih poruka“. Osim toga, tijekom 2017. godine, zahvaljujući ostvarenim donacijama, uspješno su provedene sljedeće inicijative: uplate godišnjih mjesečnih priloga UNICEF-ovu programu „Čuvari djetinjstva“, uplata godišnje donacije za dobrotvornu organizaciju „Marijini obroci“, materijalan prilog udruzi za pomoć osobama s invaliditetom „Duga“ iz Semeljaca te pomoć studentima Fakulteta u realizaciji studijskoga putovanja. Sve su se te aktivnosti uspjele provesti zahvaljujući velikodušnim donacijama Karitativnoga fonda knjižare „U pravi trenutak“, KBF-a u Đakovu i Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku.

Suzana VULETIĆ, Klara KOKIĆ, Mateja PERIĆ
Možda ste propustili...

VELIKO PRIZNANJE ZA MONOGRAFIJU „U OSJEČKOM NUTARNJEM GRADU“

Nagrada HAZU-a prof. dr. sc. Heleni Sablić Tomić

U OSIJEKU ODRŽAN 8. IEEE CROATIAN STUDENT AND YOUNG PROFESSIONAL CONGRESS (CROSYP)

Na FERIT-u i u BIOS-u okupili se studenti i mladi profesionalci

NOVI INTERDISCIPLINARNI PROJEKT EKONOMSKOGA I PRAVNOGA FAKULTETA OSIJEK

Pokrenut Jean Monnet modul iz Prava tržišnoga natjecanja EU-a

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva